AcasăActualitateCălăraşi: 24 de persoane împlicate într-un scandal cu săbii, reţinute pentru ultraj

Călăraşi: 24 de persoane împlicate într-un scandal cu săbii, reţinute pentru ultraj

Un număr de 24 de persoane din judeţul Călăraşi au fost reţinute, vineri, în urma percheziţiilor făcute cu o zi în urmă în oraşul Budeşti şi în comuna Fundeni, la localnici implicaţi într-un conflict soldat cu rănirea a trei persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor, 24 de persoane din Budeşti şi Fundeni au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi încăierare în oraşul Budeşti şi în comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, fiind vizate mai multe persoane implicate într-un conflictul care a avut loc în 12 septembrie, între membrii unor familii din cele două localităţi.

Suspecţii reţinuţi au vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, iar vineri vor fi duşi la Judecătoria Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă.

În urma scandalului din 12 septembrie, în care au fost folosite obiecte contondente, trei persoane au fost duse la audieri..

Un număr de 33 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţăau fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale, iar două maşini au fost avariate. Conflictul a fost aplanat atunci de luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă.

În urma percheziţiilor de joi, la locuinţele suspecţilor au fost găsite mai multe obiecte contondente, săbii şi o armă, iar 33 de persoane

Scandalul a pornit de la un conflict produs în penitenciar, între doi bărbaţi din localităţile Budeşti şi Fundeni condamnaţi pentru viol şi tâlhărie.