AcasăActualitateBuletin de presă Poliţia Constanţa – Infracţiuni în ultimele 24 de ore

Buletin de presă Poliţia Constanţa – Infracţiuni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.250 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

-La data de 15 decembrie a.c., ora 18.45 , poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că în cartierul Midia Sat, lângă podul de cale ferată, se află un bărbat care prezintă urme de violenţă la nivelul feţei şi este căzut la pământ.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a identificat bărbatul în vârstă de 32 de ani, din Navodari, iar din investigaţii a stabilit că acesta a fost agresat, pe fondul unui conflict spontan, de către un necunoscut.

Victima, a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internată cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis.

Continuând cercetările, poliţiştii au reuşit în doar câteva ore de la sesizare să-l identifice şi să-l depisteze pe F. Nicolae, de 44 ani, din aceeaşi localitate, suspect de comiterea infractiunii de tâlhărie, întrucât după ce l-a agresat pe F. C., l-a deposedat de un telefon mobil şi un portofel în care se aflau un card bancar, cartea de identitate şi suma de 500 lei. 

Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 16 decembrie a.c. a fost prezentat instanţei de judecată, ce a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

-La data de 16.12.2012, ora 15.15, poliţiştii Secţiei 1, au  fost sesizaţi  de către o localnică în vârstă de 81 ani, cu privire la faptul că a surprins un bărbat în locuinţa sa, situată pe bulevrdul Mamaia.

Intervenţia poliţiştilor a fost promptă, suspectul fiind imobilizat şi condus la sediul Secţiei 1 Poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 33 ani, din comuna Movileni, judeţul Olt, stabilindu-se că a pătruns în curte după care  a intrat în locuinţă pe uşa lăsată neasigurată.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu, cercetările continuând în vederea stabilirii cu exactitate  a tuturor aspectelor şi împrejurărilor în care s-a comis fapta.

Poliţiştii constănţeni atrag atenţia, în special persoanelor vârstnice, sau care locuiesc singure, să încuie  întotdeauna uşa şi să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivele invocate de către acestea.

-La data de 16.12.2012, ora 08.30, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către dispeceratul unei firme de pază, despre faptul, că agenţii au reţinut o persoană care a sustras dintr-un supermarket mai multe produse alimentare.

Patrula de intervenţie deplasată la faţa locului a identificat bărbatul în cauză ca fiind B. Adrian, de 43 ani, din Eforie Nord, totodată întocmindu-i dosar penal pentru furt calificat.

De asemenea, la ora 19.00 poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către dispeceratul firmei de pază despre reţinerea a doi bărbaţi care au încercat sustragerea mai multor articole de îmbrăcăminte.

Au fost identificaţi ca fiind T. Ştefan Daniel, de 18 ani şi A. Andrei Ionuţ de 19 ani, ambii din sat Dorobanţu, judeţ Constanţa.

Şi acestora oamenii legii le-au întocmit dosar penal fiind cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat.

-La data 16 decembrie a.c., poliţiştii din Techirghiol au fost sesizaţi de către o localnică, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe obiecte metalice din curte.

Din verificările efectuate, oamenii legii au identificat 5 minori suspecţi de comiterea furtului, recuperând totodată şi bunurile reclamate ca fiind sustrase.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora, urmând să fie făcute propuneri legale. 

RECOMANDARI PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Nu cedaţi tentaţiei de a consuma droguri deoarece curiozitatea poate duce la dependenţă . Dependenţa asociată cu o criză financiară, obligă consumatorul de droguri la comiterea unor infracţiuni grave (furt, tâlhărie, omor etc.) ceea ce, în final duce la privarea sa de libertate.

Nu vă dovediţi curajul sau „bărbăţia” consumând droguri. În acest fel dovediţi că sunteţi o persoană slabă şi influenţabilă faţă de care nimeni nu va avea respect şi compasiune.

Feriţi-vă de plasatorii şi consumatorii de droguri oricât de tentante ar fi „atenţiile” oferite (doze gratuite, bani, obiecte, etc.). Dacă vă încurajează să consumaţi droguri motivând că sunt „uşoare” şi nu au efecte negative asupra organismului, trebuie să vă dea de gândit şi să vă căutaţi alţi prieteni până nu este prea târziu. În caz contrar, veţi plăti foarte scump, compromiţându-vă situaţia şcolară, familială, profesională sau chiar viaţa.

Nu intraţi în reţeaua traficanţilor de droguri oricâte avantaje aţi obţine; gândiţi-vă la implicaţiile finale ale afacerilor cu droguri.

Spuneţi NU în faţa celor care încearcă să vă convingă să trăiţi măcar o dată efectul halucinogen al drogurilor.

Fiţi atenţi cînd vă alegeţi prietenii. Evitaţi compania celor agresivi, obraznici sau delincvenţi.

Nu încercaţi să rezolvaţi singur un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta : părinţi, profesori, poliţişti.

A fi puternic, nu înseamnă să fii violent şi temut de cei din jur. Alegeţi: şcoala, serviciul, prietenii şi familia pentru a vă construi un viitor aşa cum vă doriţi.

Consumul de droguri provoacă :

Probleme fizice, psihologice şi afective, de comportament dar şi de ordin financiar ;

Compromiterea situaţiei şcolare şi profesionale ;

Tensiuni sau rupturi în relaţiile sociale şi familiale ;

Dificultăţi în relaţiile dintre soţi, părinţi şi copii ;

Dependenţă fizică şi psihică ;

Moartea.