AcasăActualitateBogdan Huțucă: ”Categoric voi intra în cursa electorală, dacă prin candidatura mea...

Bogdan Huțucă: ”Categoric voi intra în cursa electorală, dacă prin candidatura mea pot crește capitalul electoral și încrederea publică a PNL în Constanța”

Biroul Politic Național al PNL a emis, pe 31 ianuarie 2024, o decizie prin care îi obligă pe președinții de organizații să-și asume candidaturile la primărie sau la Consiliul Județean.

Decizia prevede și dizolvarea conducerilor de filiale care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024.

Mai jos, decizia integrală a BPN din 31 ianuarie:

  1. Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.
  2. Candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare.
  3. Conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizolvate. În stabilirea clasamentului se va ține cont de ponderea populației maghiare.

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța ne-a declarat:

”Categoric voi intra în cursa electorală, dacă prin candidatura mea pot crește capitalul electoral și încrederea publică a Partidului Național Liberal în Constanța.

La bază însă nu stă un nume, ci un principiu pe care l-am aplicat în 2020, când am câștigat alegerile în tot județul Constanța, pentru prima oară în istoria filialei noastre. Să construim cea mai bună ofertă electorală din județ. Lucru confirmat atât la vot cât și prin fapte, proiecte, investiții și schimbări fundamentale după cei aproape 4 ani de guvernare locală liberală.

PNL Constanța are acces la o bază solidă de candidați pentru funcțiile cheie din județ și din localități. Gândiți-vă numai la primarii liberali, lideri cu experiență și cu performanțe istorice pentru localitățile lor.

Deciziile în PNL Constanța se iau în forurile statutare, în echipă. Selecția candidaților noștri nu va fi o excepție nici de la statut, nici de la principiile noastre. Vă rog să fiți convinși că vom lua cea mai potrivită alegere, bine cântărită, pentru PNL și pentru Constanța. Discuțiile pe această temă continuă.

Consider că decizia BPN este bună. Este, dacă vreți, o poziționare pre-electorală foarte puternică, direcționată poate spre filialele care nu au obținut performanțe electorale la ultimele alegeri, de acum 4 ani. Reamintesc un lucru: PNL Constanța a obținut un avans de 36 de mii de voturi peste PSD la ultimele alegeri. Suntem o filială performantă.”.

Bogdan Huțucă este deputat, iar până acum, în calitate de președinte al PNL Constanța, nu a candidat niciodată uninominal, preferând să fie pus pe liste.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.