AcasăActualitateBate un vânt rece din baltă spre domnul amiral Chițac

Bate un vânt rece din baltă spre domnul amiral Chițac

Era o chestiune de timp începerea urmăririi penale față de gașca de incompetenți pusă pe căpătuială care conduce Primăria Constanța. De sus, de pe cele mai înalte culmi ale aroganței n-ai cum să vezi că hăul e doar la un pas. Ești Dumnezeu și nu se atinge nimeni de tine.

Eram cu o colegă de presă la un eveniment. Prin fața noastră a trecut Vergil Chițac, ne-a fixat cu privirea și a mers mai departe. Nu a salutat, deși ne cunoaște. Probabil aștepta să-i prezentăm noi onorul, că doar e primar-amiral, analist de război de renume mondial.

E o mojicie să nu saluți! Dar cine are curaj să-i spună asta unei somități?

Aroganța, domnilor, merge înaintea căderii!

CHIȚAC VERGIL, primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
VINTILĂ ALIN, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
TALPEȘ ANDREI, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– șantaj.

Rușinoasă situație pentru cineva care se laudă că a primit Emblema de Onoare a Armatei Române și Emblema de Onoare a Statului Major General. Dacă ar ști ce e rușinea…

”Înainte de orice, nu pot să nu remarc faptul că a început campania. Am înțeles, nicio problemă. Dispun de toate argumentele pentru a demonta falsurile și a demonstra că singurul lucru care se încearcă cu disperare este discreditarea mea. (…) Mi-ar plăcea să păstrăm o atitudine demnă și corectă față de această anchetă, ceea ce include abținerea, pe cât posibil, de la alte comentarii din partea mea în spațiul public, cel puțin pe acest subiect. Asta neînsemnând, totuși, că voi permite terfelirea numelui meu și că voi rămâne impasibil în fața abuzurilor și atacurilor grosolane. Cred în cinste, în corectitudine, în justiție și în statul român.”, transmite Vergil Chițac.

Cu alte cuvinte, procurorii au întocmit niște falsuri prin care vor să-l discrediteze pe preacinstitul amiral, că e campanie electorală.

Probabil că și pe imaculatul Andrei Talpeș, combinatorul de la CSM, vor să-l discrediteze. E un atentat la imaginea omului care a făcut praf toate cluburile sportive din Constanța. Susținut și finanțat de Chițac, evident.

Doar că acum, primarul a explicat clar la ieșirea din sediul DNA: ”Problema s-a derulat la CSM!”. Adică, luați-l pe Talpeș!

Alin Vintilă e doar complice, momentan, dar ancheta este în desfășurare.

Există prezumția de nevinovăție. Tocmai de aceea așteptăm ca PNL să-i retragă sprijinul politic domnului primar, până când acesta va reuși să arate că, într-adevăr, procurorii fac campanie electorală, iar el este doar o victimă a unor jocuri politice.