AcasăActualitateAvertizare de ceaţă deasă pentru Constanţa şi alte 10 judeţe

Avertizare de ceaţă deasă pentru Constanţa şi alte 10 judeţe

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfăşoară vineri seară cu dificultate, în condiţii de ceaţă deasă, pe mai multe drumuri din judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Brăila, Teleorman, Giurgiu, Harghita, Covasna, Vrancea, Constanţa şi pe autostrăzi.

Totodată, Administraţia Naţională de Meterologie a emis o avertizare nowcasting potrivit căreia sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa şi nordul judeţului Ilfov se află vineri seară, până la ora 23.00, sub cod galben de ceaţă.

Meteorologii au atenţionat cu privire la scăderea vizibilităţii, în zonele vizate, la mai puţin de 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

„Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă”, mai spun cei de la Infotrafic.