AcasăActualitateAutoturisme de lux furate din Spania şi Italia, descoperite la Constanţa şi...

Autoturisme de lux furate din Spania şi Italia, descoperite la Constanţa şi Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două autoturisme marca BMW seria 7, respectiv Mercedes Benz, care figurau ca fiind furate din ţări ale Uniunii Europene.

În data de 24.10.2012, în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca BMW seria 7 condus de cetăţeanul român V.A., în vârstă de 27 ani şi domiciliat în judeţul Iaşi.

În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul în cauză figura ca fiind furat din Spania, din data de 09.09.2012.

Cel aflat la volan a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o persoană din judeţul Botoşani, căreia i-a oferit la schimb un alt autoturism, precum şi suma de 1.000 euro şi 1.400 lei, neavând cunoştinţă că este furat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat în zona de competenţă un autoturism marca Mercedes Benz, care figura ca fiind furat din Italia din data de 28.07.2012.

Cetăţeanul român Z.A. în vârstă de 28 ani şi domiciliat în judeţul Tulcea, aflat la volanul autoturismului, a declarat că l-a împrumutat de la un prieten plecat în Italia, fără a cunoaşte faptul că acesta este furat.

Autoturismele în cauză, evaluate la aproximativ 80.000 lei, respectiv 50.000 lei, au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

Ambii şoferi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal.