AcasăActualitateAutoturism BMW radiat din circulaţie şi cu certificat de înmatriculare fals, descoperit...

Autoturism BMW radiat din circulaţie şi cu certificat de înmatriculare fals, descoperit la Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un autoturism marca BMW al cărui certificat de înmatriculare era fals şi figura ca fiind radiat din circulaţie. 

În data de 13.02.2013. în jurul orei 17.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetaţeanul român N.L.O., în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca BMW.

În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals, iar autoturismul în cauză figura ca fiind radiat din circulaţie.

Conducătorul auto a declarat faptul că a fost rugat de proprietarul autoturismului în cauză, pasager pe scaunul din dreapta, cetăţeanul român D.C. de 24 ani, să facă o călătorie în R. Bulgaria.

Proprietarul autoturismului a declarat că a achiziţionat autoturismul în toamna anului 2012, dintr-un târg auto din Arad, de la un cetăţean român căreia i-a plătit suma de 900 euro, fără a cunoaşte faptul că documentele autoturismului sunt falsificate.

Cei doi tineri, domiciliaţi în judeţul Constanţa, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 291 Cod Penal, respectiv 85, alin. 1 şi 2 din O.U.G. 195/2002