Asociația Litoral – Delta Dunării și-a dat obștescul sfârșit. Ce spune Corina Martin?

Asociația Litoral – Delta Dunării și-a încheiat activitatea, conform deciziei unanime a membrilor săi, care, în urma apariției noului cadru legislativ în ceea ce privește înființarea organizațiilor de management al destinației, au decis retragerea din cadrul asociației, desființarea acesteia și concentrarea eforturilor pe edificarea unei Organizații de Management a destinației unitare Mamaia – Constanța, respectiv Tulcea – Delta Dunării, având la bază o strategie de turism elaborată la solicitarea Primăriei Constanța, respectiv Primaria si CJ Tulcea, în urma consultărilor cu toți cei interesați.

În calitate de ultim președinte al Asociației Litoral – Delta Dunării, mulțumesc membrilor si membrilor parteneri ai asociatiei, operatorilor din turism pentru sprijinul financiar constant acordat, prin intermediul taxei de promovare, eforturilor de promovare a Litoralului românesc și a tărâmului unicat în Europa, Delta Dunării, chiar dacă mediul economic în care ei și-au desfășurat activitatea nu a fost întotdeauna prietenos, chiar dacă au fost ani în care politicile publice și-au pus amprenta asupra turismului de litoral si din Delta într-un mod neplăcut. Felicit pe toți cei care au rezistat și s-au dezvoltat în industria ospitalității de la malul românesc al Mării Negre si din Delta Dunarii și continuă să demonstreze capacitate de inovație în turism. De asemenea, țin să mulțumesc partenerilor Asociației Litoral – Delta Dunării din spectrul administrației publice de la toate nivelurile, până la ministru, pentru deschiderea manifestată în sensul dialogului, precum și organizațiilor de promovare și dezvoltare a turismului în care asociația a susținut reprezentanți, pentru colaborarea excelentă în același scop comun. Nu în ultimul rând, mulțumesc presei și new media pentru suportul acordat, de-a lungul acestor ani, activităților și evenimentelor organizate, finanțate și sprijinite de Asociația Litoral – Delta Dunării” – Cristian Bărhălescu

Din punct de vedere juridic, Asociația Litoral – Delta Dunării este, în acest moment, în lichidare judiciară. 

ALDD a fost înființată în anul 2007 de către Corina Martin și Dragoș Anastasiu și a avut ce scop promovarea stațiunii Mamaia, folosind bani din Taxa de Promovare achitată de agenții economici către bugetul local al municipiului Constanța.

Această taxă va fi plătită în continuare, însă va ajunge la viitorul OMD, condus de Nicolae Bucovală și Anca Nedea.

”Conceptul meu și al nostru, ca fondatori, a fost pe județ și apoi am trecut la regiune. Continui să cred în acest drum. Nu fărămițare…ci coerență și armonizare pe destinația Dobrogea. Au trecut 10 ani în care am muncit enorm. Total voluntariat. E momentul ca și alții să demonstreze  viziunea lor. Eu continui să fiu promotor de turism românesc. Continui să fac ceea ce știu. Dar la alt nivel. Privesc oricând cu mândrie în urmă. Am dovedit. Asociația pe care am înființat-o și condus-o timp de 10 ani a demonstrat cel mai performant management de destinație din industrie și a fost un model de organizare și de performanță, model pe care l-am reprodus întocmai în alte județe din țară (așa am înființat Asociațiile Prahova, Timiș, Gorj etc). În interiorul Federației FAPT, continuăm să avem Asociații de Promovare și Dezvoltare a Turismului organizate pe câte un întreg județ și continui să promovez introducerea de Taxe de Promovare, pentru a se putea astfel asigura bugetele necesare pentru promovarea turismului local, după modelul pe care eu l-am introdus la Mamaia. Urmează, deci, o etapa nouă, vom putea evalua împreună rezultatele. Mulțumesc tuturor membrilor și Partenerilor ALDD care au susținut și consolidat proiectul pe care eu și Dragoș Anastasiu l-am gândit și implementat în 2007” a declarat Corina Martin.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult