AcasăSpecialArhiepiscopia Tomisului - Preotul Picu a „vândut” biserica Sf. Mina unei asociaţii

Arhiepiscopia Tomisului – Preotul Picu a „vândut” biserica Sf. Mina unei asociaţii

“In toamna anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a decis demararea unei cercetari la parohia Sf. Mare Mucenic Mina din Constanta. In urma acestei cercetari a rezultat ca, in calitatea sa de paroh al bisericii Sf. Mare Mucenic Mina, pr. Picu Nicolae nu s-a ingrijit de bunurile sacre ale parohiei (cladirea bisericii si oficiul parohial) mai mult, a contribuit la instrainarea acestora.

In fapt, dreptul de proprietate asupra acestor bunuri a fost intabulat in favoarea unei Asociatii, fapt ilegal conform art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Romane (cu caracter de lege), care reglementeaza fara echivoc ca o biserica, imediat dupa sfintirea ei trece de drept in proprietatea si folosinta unitatilor de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul si cladirile afectate ei. Or, pr. Picu Nicolae in loc sa faca toate diligentele legale pentru a duce la indeplinire prevederile acestui statut, a contribuit la instrainarea lor.

In consecinta, Adunarea Eparhiala, formata din 30 de membri, clerici si mireni, a decis suspendarea din preotie a pr. Picu Nicolae si deferirea lui spre judecata consistoriului eparhial, precum si demararea actiunilor legale in instanta pentru recuperarea bunurilor.

Biroul de Comunicare”