AcasăActualitateAmeninţări la adresa judecătoarei CCR: "O să ajungi exact ca Elodia!"

Ameninţări la adresa judecătoarei CCR: "O să ajungi exact ca Elodia!"

Dezvăluiri şocante din scrisorile de ameninţare pe care le-a primit judecătoarea Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru! „O să ajungi exact ca Elodia!” scria pe unul dintre biletele pe care judecătoarea le-a primit. Pe biletul care conţinea mesajul de ameninţare mai era desenată o cruce neagră.

Aspazia Cojocaru a declarat că a primit ameninţări înainte să se pronunţe asupra suspendării lui Traian Basescu.

„Curtea Constituţională îşi exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează sa-l dea”, se arată într-un comunicat CCR.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că doi lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi un deţinut din Penitenciarul Giurgiu au fost puşi sub acuzare în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu ameninţarea judecătorului Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională.

Ca urmare a cercetărilor, procurorii de la Parchet au descoperit că un deţinut a trimis în noaptea de 5 spre 6 iulie un mesaj de ameninţare, apoi un alt mesaj pe data de 10 iulie. „Unul din cele două acte de ameninţare a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie, iar un al doilea act de ameninţare s-a produs, printr-un mesaj transmis judecătoarei Aspazia Cojocaru, la data de 10 iulie. În temeiul probatoriul ştiinţific administrat în cauză, inclusiv pe baza profilului ADN, a fost identificată persoana care a exercitat cel de-al doilea act de ameninţare cu moartea asupra Aspaziei Cojocaru, prin intermediul mesajului din data de 10 iulie”, se arată în comunicat.

Pentru fapta sa, procurorii au dispus începerea urmăririi penale a deţinutului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Deţinutul este încarcerat la Penitenciarul Giurgiu unde este condamnat pentru omor deosebit de grav cu o pedeapsă de 19 ani. Anchetatorii fac percheziţii în celula deţinutului.