Alo, aterizează tata socru! Cine e denunțătorul lui Valentin Vrabie, acuzat de fals intelectual

Aflăm că primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a fost trimis în judecată.

 

Acesta este acuzat de fals intelectual, faptă prevăzută de art.321 Cod penal.

 

Mai exact, Primăria Medgidia a emis un certificat fiscal prin care se atesta faptul că numitul Hondoreanu Ilie, în numele și pentru S.C. HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local Medgdia.

 

Documentul a fost semnat și de către Valentin Vrabie, în calitate de primar.

 

În realitate, Hondoreanu datorează UAT Medgidia suma de 16. 271 lei, sumă pe care angajații de la Taxe și Impozite nu au înscris-o pe certificatul fiscal.

 

Pentru că a semnat acest act, Valentin Vrabie a fost trimis în judecată, urmând ca instanța să decidă în ce măsură edilul se face vinovat de fals intelectual.

 

Interesant în tot acest proces este faptul că Ilie Hondoreanu este nimeni altul decât socrul actualului președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 

Honodreanu a fost consilier județean PSD, sponsor important în partid și unul din abonații de renume la bani publici.

 

Practic, Hondoreanu, prin firma Hondor Stil, a mobilat toate primăriile pesediste din județ, la prețuri uriașe, pe vremea când Nicușor Constantinescu era președintele CJC, ba chiar a livrat și mobilierul de la Pavilionul Expozițional, prin societatea finului său. Sumele sunt amețitoare.

 

După ce Nicușor Constantinescu a fost arestat, Hondoreanu a tras sforile cu mare grijă, astfel că ginerele său a ajuns președinte al CJC, deși nimic nu îl recomanda pentru această poziție.

 

Lucrurile s-au așezat pentru familiile Hondoreanu și Țuțuianu, iar în ultimii patru ani afacerile s-au derulat în liniște și departe de ochii lumii.

 

Doar că alegerile care bat la ușă nu anunță nimic bun pentru ginerele de la CJC, ale cărui realizări nu au impresionat pe nimeni, iar tata socrul a simțit că e nevoie să intervină din nou.

 

Medgidia are un bazin electoral de o importanță enormă, iar PSD-ul a pierdut teren aici în ultimii ani, odată cu venirea lui Vrabie la primărie.

 

Prestația lamentabilă a șefei PSD Medgidia, Luminița Vlădescu, a coborât procentele într-un ritm alarmant, astfel că există riscul real ca voturile celor din municipiu să nu se îndrepte spre Țuțuianu, motiv de disperare pentru tata socru.

 

Pentru că doar disperarea te poate împinge să bați la ușile procurorilor ca să arăți că Primăria Medgidia a emis un certificat fiscal cu date eronate, semnat, așa cum prevede legea, de primar.

 

Buna credință te-ar fi determinat să atragi atenția asupra greșelii care s-a produs și să ceri un alt document angajaților de la Taxe și Impozite, în care informațiile să fie corectate.

 

Doar că famiglia funcționează altfel, după alte principii și alte priorități la care nu are acces orice fraier sau alegător de rând.

 

Rămâne să vedem dacă intervenția în forță a socrului va reuși să salveze scaunul destul de șubred pe care încă stă cocoțat Marius Horia Țuțuianu.

 

Sursa foto: Telegraf

 

 

 

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult