Alertă! Șase algerieni aflați clandestin la bordul unei nave din Portul Constanța au fugit

În data de 21.11.2019, în jurul orei 03.10, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați la supravegherea navei NORDIC Barents, sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, au fost anunțați de către un membru de echipaj despre faptul că cei șase pasageri clandestini de la bordul navei nu se mai află în încăperea în care erau cazaţi.

Imediat, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra navei și au alertat autoritățile locale și firmele de pază care își desfășoară activitatea în incinta Portului Constanța.

Menţionăm că, în permanenţă un echipaj al Poliţiei de Frontieră a supravegheat nava la scara acesteia, cu verificări constante ale încăperii în care aceştia se aflau, ultima verificare fiind efectuată în jurul orei  02.30, când nu au fost constatate nereguli.

Sunt efectuate activități de căutare a celor șase cetăţeni algerieni, în cooperare cu structurile I.P.J. si I.J.J. Constanta, până în prezent fiind găsiți patru dintre aceștia, pe un câmp dintre localitățile Valu lui Traian și Murfatlar.

Totodată, sunt derulate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate și identificarea persoanelor implicate, în cauză existând suspiciuni privind complicitatea echipajului  navei în săvârşirea faptei de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Reamintim faptul că, în urmă cu patru zile, cei șase au provocat un incendiu la bordul navei, pentru a atrage atenția autorităților române.

Din fericire nimeni nu e fost rănit, iar după un control medical, algerienii au fost duși înapoi pe vas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult