Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – Încep lucrările de decolmatare a canalelor Letea și Sidor

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a semnat, în calitate de beneficiar, Contractul de execuție ”Lucrări de decolmatare a canalelor Letea și Sidor, de pe raza comunei C.A. ROSETTI, Județul Tulcea – situație de urgență HG 299/23.05.2019”, cu o valoare de 2.511.579,20 lei fără TVA. Executarea lucrărilor va fi realizată de către câștigătorul licitației,  S.C. Complex Delta SRL, durata contractului fiind de 75 de zile de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările propuse prevăd refacerea /îmbunătățirea circulației apei în rețeaua hidrografică, precum și a conectivității unor canale și lacuri la rețeaua de canale principale, în condițiile de niveluri scăzute ale apelor Dunării.

Amplasamentele prevăzute a se decolmata, respectiv canalele Letea și Sidor, fac parte din domeniul public de interes național aflate în administrarea ARBDD.

Scopul acestor lucrări de decolmatare este acela de a asigura accesul spre localitatea Letea și aprovizionarea populației locale, de a evita restrângerea zonelor de reproducere naturală pentru speciile de pești.

Având în vedere cele de mai sus, ARBDD informează că odată cu ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare în data de 19 august 2019, va fi necesară blocarea accesului, respectiv închiderea circulației pe cele două canale, Letea și Sidor, pe toată durata derulării lucrărilor.

Despre ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este instituția publică înființată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes național al Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale și al refacerii habitatelor degradate, în corelație cu activitățile economice ale populației locale sau limitrofe, atribuții conferite prin Legea 82/1993, modificată și completată ulterior.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult