AcasăActualitateAccident de muncă grav, la Petromidia. Două persoane au căzut într-un rezervor...

Accident de muncă grav, la Petromidia. Două persoane au căzut într-un rezervor de azot

Un accident de muncă s-a petrecut în această după-amiază, în jurul orei 17.15, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Un bărbat și o femeie au căzut într-un rezervor de azot și sunt în stare de inconștiență.

La fața locului s-au deplasat un SMUD C, un SMURD B, un SAJ, elicopterul SMURD, ATPVM, 2 masini de stingere, o descarcerare și un echipaj CBRN.

Cei doi au fost scoși și li s-a efectuat protocol de resuscitare.

Femeia este transportată la spital, după ce a răspuns la resuscitare.

Revenim cu detalii.

UPDATE

Din păcate, bărbatul, în vârstă de aproximativ 55 de ani, a decedat.

PETROMIDIA

În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalația de polipropilenă – PP). Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri.

Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul.

Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului.”