AcasăActualitateAccesorii I.T. fără documente legale, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

Accesorii I.T. fără documente legale, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea au depistat un container ce conţinea accesorii pentru calculator, în valoare de peste 500.000 de lei, fără  documente legale.

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container încărcat cu accesorii P.C. (marfă de provenienţă China), depozitat în portul Constanţa Sud Agigea, având ca destinatar o firmă din Bucureşti.

În urma controlului s-a constatat că în interior se aflau mărfuri în plus faţă de cele declarate. Astfel, au fost găsite 1.680 de coolere de laptop, 2.870 de boxe pentru calculator şi alte componente I.T.

Mărfurile în cauză, în valoare de 503.100 lei, au fost confiscate de organele vamale în vederea continuării cercetărilor, în cauză întocmindu-se dosar penal. În prezent se efectuează cercetări pentru folosire de acte nereale faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal.