AcasăActualitateA murit Gigi Mărgărit, unul dintre fondatorii Clubului Phoenix

A murit Gigi Mărgărit, unul dintre fondatorii Clubului Phoenix

Gigi Mărgărit, unul dintre fondatorii Clubului Phoenix din Constanța, a plecat într-o lume mai bună.

Prietenii și cei care l-au cunoscut deplâng despărțirea venită mult prea devreme.

”Muzica ne-a împrietenit în urmă cu 46 de ani, amândoi eram în clasa a XI-a și iubeam rockul! Nu peste mulți ani, Gigi a deschis primul studio de înregistrări din oraș, mare minune în acele vremuri; prima noastră poză împreună a fost făcută acolo, pe bulevardul Tomis, în 1982.

În urmă cu 26 de ani, a venit unul dintre momentele cele mai importante ale vieții noastre: deschiderea clubului Phoenix… de atunci, peste 900 de concerte! Primul dintre acestea, la 9 august 1997 cu: Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan, Florian Pittiș, Harry Tavitian, Corneliu Stroe și K1; poza cu Nicu Covaci este din perioada amenajării clubului (nu a putut veni la inaugurare).

Cu Gigi nu m-am certat niciodată; arareori, am avut discuții în contradictoriu, legate de unele concerte. Câte am văzut și auzit, am fi putut scrie o carte, dar am păstrat totul pentru noi.

Gigi Mărgărit era prietenos, bun la suflet (chiar dacă, uneori, părea un dur), mucalit și implicat total în viața clubului.

Din păcate, a lui a luat sfârșit, ieri!

Gigi, Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul lui Horia Pătrăhău.

”Eram licean când l-am cunoscut pe Gigi Mărgărit. Avea un studiou de înregistrat muzică pe b-dul Tomis. Mergeam la el să îmi înregistreze benzi de magnetofon cu trupele după care eram topit în acele vremuri. În materie de muzică, el avea tot.

In 1997, când a deschis clubul Phoenix, am fost printre primii care au cantat acolo.

De câte ori reveneam în club, îl găseam pe Gigi, așezat lângă bar, cu un zâmbet șugubăț în coltul gurii. Stăteam la povești până începeam probele de sunet. Sau când veneam la concertele altor trupe, invariabil aveam aceeași discuție, când scoteam banii să achit biletul:,,Termină cu prostiile, tu nu trebuie să iei bilet, tu ești cine ești…

-Sunt pe naiba, așa este normal. Dacă nu iau bilet, mă simt vinovat față de cei care urcă pe scenă și nu pot să mă bucur de ce ai în bar. „

Ieri vestea a căzut ca un trăznet. Gigi a plecat spre o altă dimensiune. Trist! Drum lin spre lumină om bun!

Nu știu când voi putea intra iar în Club Phoenix… Încă nu mă pot împăca cu gândul că voi vedea acel loc gol…,” a transmis Tibi Duțu, basistul trupei IRIS Nelu Dumitrescu