AcasăActualitate5 infracţiuni în ultimele 24 de ore, descoperite de poliţiştii Gărzii de...

5 infracţiuni în ultimele 24 de ore, descoperite de poliţiştii Gărzii de Coasta

Urmărit general reţinut în judeţul Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut pe raza judeţului Tulcea un cetăţean român care era urmărit general pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă de omor.

În data de 27.09.2012, în jurul orei 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina au identificat şi reţinut pe raza localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea un cetăţean român de 32 ani, domiciliat în localitatea Chilia Veche, care era semnalat ca urmărit general.

Pe numele celui în cauză Tribunalul Municipiului Tulcea avea emis mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea unei infracţiuni de tentativă de omor.

Urmăritul general a fost predat lucrătorilor Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Tulcea.

Plase monofilament confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat cinci cetăţeni români care transportau, respectiv deţineau şase plase monofilament în lungime de 210 metri.

În data de 26.09.2012, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au verificat pe raza localităţii Seimenii Mari un atelaj hipo în care se aflau V.M.N. de 24 ani şi M.M. de 31 ani.

Cei doi transportau doi saci din rafie în care erau ascunse patru plase monofilament în lungime de 120 metri şi cantitatea de 6 kilograme peşte.

În aceeaşi zi, în jurul orei 07.00, o ambarcaţiune a S.P.F. Cernavodă a verificat pe fluviul Dunărea o barcă din fibră de sticlă din care G.I. de 51 ani şi P.G. de 18 ani pescuiau cu o plasă monofilament în lungime de 40 metri.

În data de 27.09.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa l-au identificat pe malul lacului Oltina pe U.G. de 41 ani care pescuia cu o plasă din nylon în lungime de 50 metri.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

În toate cazurile persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial, deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, transport al peştelui fără a poseda documente legale, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 Autoturism furat din Germania, descoperit la Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un autoturism marca Renault Laguna care fusese furat din Germania.

În data de 27.09.2012, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au acţionat pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, reuşind să identifice pe comunicaţia Comana – Negru Vodă un autovehicul marca Renault Laguna, care figura ca furat din Germania din data de 06.06.2012.

Respectivul autoturism, înmatriculat în Germania, era condus de cetăţeanul român P.M.C. de 25 ani, domiciliat în oraşul Caracal (judeţul Olt).

Autoturismul, evaluat la aproximativ 7.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal.

Ţigarete confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 880 de ţigarete netimbrate pe care un cetăţean român încerca să le introducă în ţară  fără documente de provenienţă.

În data de 28.09.2012, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat cetăţeanul român I.N. de 23 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care se întorcea în ţară cu un autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia.

În urma controlului bagajelor persoanei în cauză, poliţiştii de frontieră au găsit ascunse 880 de ţigarete netimbate.

Tânărul nu a putut prezenta documente de provenienţă a cantităţii de ţigarete.

Cantitatea de ţigarete, în valoare de 440 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost amendat contravenţional cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.

100 de litri de motorină furaţi de la o societate comercială

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care transportau cu un atelaj hipo 100 litri de produs petrolier fără a deţine documente de provenienţă.

În data de 26.09.2012, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au verificat pe raza localităţii Luncaviţa din judeţul Tulcea un atelaj hipo în care se aflau două persoane.

La controlul specific s-au descoperit ascunse cinci recipiente în care se aflau 100 litri de produs petrolier cu aspect de motorină, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Verificările au stabilit faptul că produsul petrolier a fost achiziţionat de cele două persoane de la un cetăţean român în vârstă de 41 ani, care îl sustrăsese din incinta unei societăţi comerciale.

Motorina a fost ridicată în vederea confiscării şi ulterior a fost predată societăţii prejudiciate.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 Codul Penal.