AcasăActualitatePatru jucătoare de la CSM Constanța au fost convocate la lotul național...

Patru jucătoare de la CSM Constanța au fost convocate la lotul național al României

CSM Constanța are convocate la lotul național al României de Baschet Feminin cele mai multe jucătoare dintre toate cluburile Ligii Naționale de Baschet Feminin!
Patru jucătoare de la CSM Constanța au fost convocate la lotul național al României: Gabriela Irimia, Bianca Fota, Anisia Croitoru și Alina Podar.
Din 2015, Gabriela Irimia a fost prezentă la toate campaniile de calificare pentru EuroBasket, fiind și printre cele mai selecționate și experimentate jucătoare ale lotului actual.
Aflată la al doilea sezon de EuroBasket, Anisia Croitoru poate aduce un plus de siguranță sub inel, având la cei 20 de ani ai săi încrederea antrenorilor. La al treilea sezon de EuroBasket se află și Bianca Fota, jucătoare care se află la al cincilea sezon la Constanța. Shooter-ul Constanței, Alina Podar, se află în fața celui de-al treilea sezon de EuroBasket, după ce a făcut parte din lotul României de senioare în 2019 și 2021. Alina Podar este și una dintre jucătoarele care au bifat meciuri atât în EuroLeague Women, EuroCup Women la nivel de club cât și în EuroBasket la nivel de națională. A făcut parte din lotul României de junioare la toate categoriile de vârstă, de la U16 până la U20.
Sub îndrumarea antrenorului principal Dan Calancea și ale secunzilor Alina Șerban și Ioannis Koukos, fetele vor debuta în campania actuală de calificare pentru EuroBasket 2025 chiar în fața propriilor suporteri, la Constanța.
Echipa naţională de baschet feminin a României va întâlni Joi, pe 9 Noiembrie, echipa Islandei, de la ora 18.00 și Duminică, 12 Noiembrie, Slovacia, de la ora 18.00, ambele meciuri desfășurându-se în Sala Sporturilor din Constanța.
Doi constănțeni vor face parte și din staff-ul României în actuala stagiune, antrenorul secund Alina Șerban fiind la al doilea sezon pe banca tehnică și Cezar Bărăgău, preparatorul fizic de la echipa masculină de baschet CSM Constanța revenind în circuitul naționalei după ce a mai făcut parte din staff-ul tehnic la nivel de juniori.
Cu o echipă în care România își pune toată speranța, lotul Acvilelor este printre cele mai tinere în această stagiune de calificări, cu jucătoare care au fost convocate în premieră la senioare, Paloma Cucu (FCC Baschet UAV Arad), fostă jucătoare la Constanța și Cătălina Ion (IMG Academy).
”Suntem alături de fete, de toată echipa României, și ne dorim o sală plină Joi și Duminică. Vor fi două meciuri dificile iar aportul publicului va conta pentru fete extrem de mult! Hai, România!”, au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Constanța.