AcasăActualitate321 de misiuni au fost executate de pompierii militari constănțeni în perioada...

321 de misiuni au fost executate de pompierii militari constănțeni în perioada 5-7 august

În perioada 5-7 august, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 321 misiuni, cele mai multe dintre ele –266, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 20 incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale.

În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 8 accidente rutiere soldate cu 18 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, 14 dintre ele fiind ulterior transportate la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 27 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.