AcasăActualitate19 800 ţigarete descoperite în vagonul restaurant al unui tren internaţional

19 800 ţigarete descoperite în vagonul restaurant al unui tren internaţional

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Dorneşti, în colaborare cu poliţiştii de frontieră din cadrul Poliţiei de Frontieră Vicşani, au descoperit 19 800 ţigarete ascunse în vagonul restaurant al trenului internaţional 383.

Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigările şi a sancţionat însoţitorii de vagon cu amenzi contravenţionale în valoare de 10 000 lei.

În după-amiaza zilei de 01.10.2012, la Punctul Vamal de Frontieră Vicşani s-a prezentat pentru control vamal trenul internaţional 383, care circulă pe ruta Rusia – România –Bulgaria.

La controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Dorneşti au fost descoperite 15 000 ţigarete marca VICEROY, ascunse în sub frigiderul cu băuturi răcoritoare din vagonul restaurant.

În urmă cu trei zile, în data de 28 septembrie 2012, în acelaşi tren internaţional inspectorii vamali au descoperit 4 800 ţigarete marca VICEROY, ascunse în pereţii vagonului restaurant.

 În ambele cazuri autoritatea vamală a procedat la reţinerea, în vederea confiscării, a întregii cantităţi de ţigări şi a sancţionat însoţitorii de vagon cu amenzi contravenţionale în valoare de 10 000 lei.