AcasăActualitate17 cetăţeni sirieni, opriţi la frontiera cu Bulgaria

17 cetăţeni sirieni, opriţi la frontiera cu Bulgaria

În data de 01.10.2016, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Ostrov au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de 17  persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.

Politistii de frontiera au reţinut grupul format din 17 persoane, 11 adulţi şi 6 copii, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.

În urma primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi  sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.

La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor sirieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luării măsurilor legale.