AcasăActualitatePrimăria Constanța aruncă cu bani. 18000 euro, un adăpost în stațiile de...

Primăria Constanța aruncă cu bani. 18000 euro, un adăpost în stațiile de autobuz

”Dragii mei, vreau să vă dau o veste bună. Am demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. (…) Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani.”, ne anunță Vergil Chițac pe facebook, pe 24 septembrie.

 

 

Dragii lui, ca să vă faceți o idee, operatorul privat de publicitate despre care ne spune primarul a montat acele adăposturi în stațiile de autobuz gratuit, ba chiar plătea și taxă pentru panourile publicitare amplasate în oraș. Doar că administrația altfel nu a mai dorit colaborarea cu el.

 

Din acest motiv, astăzi, constănțenii stau în ploaie, în vânt sau în soare așteptând autobuzul. Dar aveți încredere, că vine primăria cu o variantă mai bună pentru noi și, iată, achiziționează noi adăposturi, ”construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislația, reglementările și standardele de calitate ale Uniunii Europene.”.

 

 

Doar că cea mai înaltă calitate înseamnă bani mulți, iar Constanța are de unde plăti, așa că cele 125 de adăposturi ne vor costa 11007687,5 lei. Adică 2224531,82 euro. Dacă împărțim la 125 de bucăți, constatăm că pentru un adăpost într-o stație vom plăti 17796,15 euro.

Prețul unei garsoniere.

 

Practica europeană ne învață că cel mai eficient mod de lucru este contractul prin care o companie de publicitate primește exploatarea potențialului și amplasează pe cheltuiala proprie adăposturile din stații. Astfel, municipalitatea nu cheltuie niciun ban dn buget. Dar…

 

Această achiziție vine după ce coșurile de gunoi din plastic, de o calitate îndoielnică, ne-au costat 600 euro bucata, cel mai mare preț de pe piață.

 

Poate ne explică domnul primar logica acestor fapte. De ce să renunți la niște adăposturi bune, deja montate, ca să pui în locul lor altele pe care să dai peste 2 milioane euro? În mod clar, ceva ne scapă.

 

Așa se administrază banul public? Așa prosperă orașul?

 

Este evident, în Primăria Constanța s-a instalat ”echipa câștigătoare”, și câștigă bine, nu se încurcă cu mărunțiș.

 

 width=