AcasăActualitateWeekend încărcat pentru jandarmii constănţeni

Weekend încărcat pentru jandarmii constănţeni

În perioada 28-29 mai a.c., peste 60 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Constanţa sunt angrenaţi în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele sportive, religioase şi cultural-artistice organizate în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. 

Sâmbătă 28 mai a.c.,  jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsuri de ordine publică în zona stadionului “Farul”, din municipiul Constanța, unde se va disputa meciul de fotbal dintre echipele F.C. Farul Constanța și         A.S.C. Dacia Unirea Brăila, cu începere de la ora 11.00.

În aceeaşi zi, jandarmii constănţeni vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestării cultural-artistice „Întâlnirea fiilor satului” ce se va desfăşura în localitatea Nisipari.    

Totodată, sâmbătă şi duminică,  jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la competiţia sportivă de ciclism „Turul Dobrogei”.

Duminică, 29 mai a.c., jandarmii constănţeni vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă  a procesiunii Sfântului Sacrament, organizată cu ocazia sărbătorii religioase „Trupul şi sângele Domnului”.

De asemenea, duminică  va fi asigurată ordinea publică şi la evenimentele cultural-artistice, organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului în municipiul Constanţa (Satul de Vacanţă) şi în oraşul Cernavodă (Centrul Civic Pietonal).

Jandarmii vor coopera şi cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi I.S.U. Constanţa, pentru asigurarea ordinii publice la aceste evenimente cultural artistice şi sportive.

Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:

– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

– evitarea purtării la vedere de obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;

– acordarea unei atenţii deosebite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.