Vergil Chițac explică de ce se desființează panourile publicitare din municipiul Constanța

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, a explicat pe pagina personală de Facebook motivul pentru care toate panourile publicitare aflate pe domeniul public al muncipiului vor fi desființate.

 

Postarea a venit după ce city-managerul Felicia Ovanesian a anunțat, tot pe pagina personală de Facebook, că începe marea demolare, iar agenții economici afectați de această decizie s-au revoltat.

 

Iată cum explică Vergil Chițac această decizie:

 

”E zarvă mare din cauza desființării panourilor publicitare? Am fost luat în cătare și nu vreau ca replica mea să întârzie foarte mult.

Contractul de publicitate început acum 15 ani s-a terminat în 02.07.2019, când Seaview Media trebuia să-și ridice toate, dar absolut toate panourile publicitare. Și totuși după 18 luni, toate cele 500 de panouri se aflau…până ieri, exact în același loc. Evident, cu complicitatea celor care au condus primăria și nu au făcut nimic pentru ridicarea lor.

Faptul că în această perioadă noi am încasat numai 155 lei de panou pe lună în timp ce la Cluj Napoca prețul e de 155 lei pe m2 într-o singură zi, e un amănunt ce a scăpat ochiului vigilent al democrației în Constanța. Mai departe…am descoperit că 150 de panouri nu au avut niciodată autorizație de construire, iar în primărie se știa asta.

În sfârșit, am constatat că la nivelul primăriei se află în lucru, de peste 2 ani, un regulament al activității de publicitate, reclamă și afișaj. Subliniez: de peste 2 ani.

Ghiciți voi de ce nu a fost finalizat? Exact: ar fi generat o licitație pe care ar fi putut-o câștiga oricine…

Cam ăsta este adevărul meu. Și în ciuda linșajului mediatic, în spatele căruia se află interese private, adică bani, lucrurile vor fi puse în făgașul normal, legal.

Iar la 01.02.2021 punem în dezbatere publică regulamentul de publicitate, afișaj și reclamă, îl supunem aprobării consiliului local și organizăm licitație.

Mâine o să vorbim și despre celebrul caz „Roata”

Aveți încredere!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult