AcasăActualitateVânzările pe litoral şi în Delta Dunării au crescut cu 10%, faţă...

Vânzările pe litoral şi în Delta Dunării au crescut cu 10%, faţă de ultimii 8 ani

Finalul lunii mai a fost marcat de vizitele touroperatorilor pe litoralul romanesc si in Delta Dunarii, alaturi de sute de agenti de turism.

Agenti de turism din toata tara au fost prezenti in ultimele zile ale lunii mai pe litoral si in Delta Dunarii, unde au evaluat serviciile puse la dispozitie de catre hotelieri, serviciile de cazare, masa si agrement, de care, turistii asteptati vara aceasta, urmeaza sa se bucure.

Din punct de vedere al cresterii calitatii serviciilor, statiunea Venus ocupa un loc important anul acesta in topul preferintelor turistilor, datorita investitiilor facute in hotelurile de 4 si 5 stele, astfel incat statiunea Venus se pozitioneaza, pentru prima oara, pe locul II, inaintea statiunii Eforie.

Statiunea Mamaia, ca in fiecare an, este cea mai pregatita sa primeasca turistii, fiind statiunea in care viteza modernizarii este din ce in ce mai mare. Vorbim, astfel, despre calitatea serviciilor, pregatirea si profesionalismul personalului si despre un calendar de evenimente pregatit inca din luna februarie, care are deja bifate in sezonul estival 2016 evenimente culturale, sportive, festivaluri muzicale si este deschis pentru propuneri care favorizeaza si incurajeaza permanent promovarea statiunii Mamaia, prin strategii bine puse la punct de catre Asociatia Litoral – Delta Dunarii impreuna cu agentii economici din statiune si din Satul de Vacanta.

Sezonul acesta, in Mamaia, in fiecare saptamana este programat si intens promovat un eveniment nou si major. Va fi o bogatie de evenimente muzicale, sportive, de moda, automobilism si motociclism, demonstratii aviatice si culinar – gastronomice, toate menite sa aduca mai multa culoare, spectacol si buna dispozitie pentru turisti, mai multa bucurie celor ce aleg sa-si petreaca vacanta in Mamaia. Cat despre seria infotripurilor, acestea continua weekendul acesta, cu infotripul agentiei Paradis Vacante de Vis.” declara Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii.

Touroperatorii romani confirma ca pana la sfarsitul lunii mai au rezultate fara precedent in vanzari de vacante pe litoral si in Delta Dunarii, raportat la ultimii 8 ani, o crestere de aproape 10%.

 “Organizarea de astfel de evenimente este cea mai frumoasa forma de a promova statiunile de pe Litoral. Suntem la al 11-lea an consecutiv in astfel de calatorii de documentare. Lucrurile stau, de la an la an, din ce in mai bine. Anul acest avem plaje modernizate, frumoase si spatioase la Eforie Nord, Constanta si nu numai. Investitiile care se fac in modernizarea sau construirea de noi unitati de cazare sunt un semn evident ca industria turismului este una cu potential cert de crestere. Pe de alta parte, tot acest efort tine pasul, de fapt, cu tendintele inregistrate in obiceiurile de consum ale turistului care, in ultimul timp, pune din ce in ce mai mult accentul pe confort. De altfel, vanzarile touroperatorilor pentru Litoral sunt in crestere anul acesta fata de anul trecut cu procente seminificative”, declara Adrian Voican, Prim-Presedinte ANAT.

Noul sezon vine cu inca o veste buna, posibilitatea turistilor de a ajunge pe litoral folosind curse aeriene interne, adica posibilitatea de a ajunge de la Timisoara, Cluj, Sibiu sau Iasi, direct la Constanta, dupa doar doua ore de calatorie.