Valentin Vrabie – Raport de primar. Primăria Medgidia, de la conturi blocate la proiecte de dezvoltare de sute de milioane de lei

La finalul primului mandat de primar al municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a făcut un raport de activitate în care sunt cuprinse toate acțiunile sale din ultimii patru ani.

La evenimentul de prezentare au fost prezenți Mihai Lupu, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța, Bogdan Huțucă, președintele PNL și Marian Crușoveanu, consilier județean.

Medgidia este un exemplu de ce înseamnă multiculturalitate și ce înseamnă Dobrogea culturală. Uitați-vă câte comunități sunt aici și trăiesc în armonie. Primarul Valentin Vrabie, care este un încăpățânat și s-a luptat cu birocrația, a reușit să regenereze acest oraș. În primul rând a redat încrederea cetățenilor. Primarul Vrabie a arătat că în Medgidia, dacă ești serios, dacă ești om de încredere, poți să atragi investiții.”, a spus Mihai Lupu.

Din punct de vedere financiar, în iulie 2016, Primăria Municipiului Medgidia se confrunta cu numeroase probleme generate de creditele contractate anterior, procesele pierdute care au generat obligații de plată sau datorii către terți, toate cumulând peste 38.000.000 lei. Nici la Spitalul Municipal Medgidia situația economică nu era diferită. Unitatea sanitară înregistra datorii în cuantum de peste 5.000.000 lei: furnizori, servicii, salariați A.N.A.F. În acest moment, din punct de vedere financiar, nici Primăria și nici Spitalul Municipal Medgidia nu mai înregistrează arierate, litigiile au fost stinse și daunele achitate. În acești patru ani, Primăria Medgidia nu s-a mai îndatorat cu niciun leu și nu a mai creat niciun litigiu juridic. În ciuda tuturor dificultăților, în acest moment, echipa din cadrul Primăriei Medgidia implementează un număr de 18 proiecte cu fonduri guvernamentale și europene nerambursabile, în valoare totală de 119.340. 731 lei care vizează toate domeniile importante: infrastructură, sănătate, educație, social, cultural și sportiv.

Dragi medgidieni! După patru ani de muncă permanentă, eforturi susținute și acțiuni concrete am ajuns în momentul în care fiecare dintre dumneavoastră poate face o analiză corectă și obiectivă a activității mele desfășurate în acest mandat.

În primul rând vreau să vă mulţumesc pentru încrederea şi susținerea acordate până în prezent, pentru faptul că în ciuda tuturor denigrarilor și acuzațiilor vehiculate în spațiul public continuați să aveți încredere în mine și în proiectele pe care le propun pentru dezvoltarea Medgidiei.

În al doilea rând doresc să le mulțumesc și pe această cale tuturor colegilor din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia pentru profesionalismul de care au dat dovadă. În ciuda tuturor piedicilor, problemelor create și presiunilor la care am fost supuși, cu ajutorul lor am reușit să facem atât de multe lucruri extrem de importante pentru comunitate, pentru noi toți.

Cu siguranță mai sunt multe lucruri de realizat însă, parcurgând paginile acestui raport, trebuie să fim conștienți în primul rând de unde am plecat și unde am ajuns. Cu sprijinul dumneavoastră voi continua dezvoltarea orașului și voi sprijini în continuare mediul de afaceri, astfel încât cu toții să fim mândri că suntem medgidieni. Am încredere că veți aprecia și susține în continuare proiectele aflate în derulare și cele viitoare care au ca scop dezvoltarea economică, socială și administrativă a municipiului Medgidia!

ÎMPREUNĂ CONTINUĂM DEZVOLTAREA MEDGIDIEI!” a transmis primarul Valentin Vrabie.

Raportul integral se află aici:

https://online.flippingbook.com/view/557532/?fbclid=IwAR1Jk65Br0JMhgRptSuz3T_G7DDuyUoE-3_9DmsZxskVSr7fl91z8tDuY3w

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult