AcasăActualitateUrmărită internaţional pentru fraudă informatică, prinsă de poliţiştii constănţeni

Urmărită internaţional pentru fraudă informatică, prinsă de poliţiştii constănţeni

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa au depistat şi reţinut o femeie de 23 de ani din Constanţa, pe numele căreia  autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, fiind suspectată de fraudă informatică. 

La data de 26 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Constanţa – Biroul Urmăriri, cu sprijinul de specialilate al ofiţerilor D.I.P.I., au identificat şi reţinut pe raza municipiului Bucureşti pe C. Filis, de 23 de ani, din municipiul Constanţa.

Pe numele acesteia, magistraţii Tribunalului din Paris au emis, la data de 10 decembrie 2012, un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de frauda informatică, faptă prevăzută de Codul Penal Francez.

 Persoana în cauză a fost prezentată procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Penală, care a dispus reţinerea acesteia pe un termen de 24 de ore, începând cu data de 26 februarie a.c., şi Curţii de Apel Bucureşti – Secţia II-a Penală, care a dispus arestarea pe o perioada de 5 zile începând cu data de 27 februarie a.c..

Suspecta a fost încarcerată în Arestul Central al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.