”Uniți pentru Mangalia”, o alianță care vrea să-l spulbere definitiv pe Radu Cristian

O alianță politică s-a format astăzi, 21 februarie 2020, la Mangalia, alianță care ca scop câștigarea primăriei municipiului de către candidatul Nicolae Moroianu.

Uniți pentru Mangalia” este o mișcare în care s-au reunit PSD, ALDE, PNȚCD și independentul Zanfir Iorguș. Cu toții au decis că Nicolae Moroianu este cel mai potrivit să candideze împotriva actualului primar, liberalul Radu Cristian, despre care spun că a distrus unul dintre cele mai frumoase orașe de pe litoralul românesc.

Nu mai doream să mă implic în campanie și în politică, pentru că am spus că e timpul să las locul unora mai tineri care să facă cinste orașului nostru. Iată că nu am putut să nu intervin când am văzut ferocitatea și dușmănia cu care Radu Cristian și echipa lui de slugarnici continuă procesul de colonizare a Mangaliei. Ca independent, din 2016, am spus că nu pot să stau pasiv. (…) Am decis să vin și să pun umărul la construcția acestei echipe de oameni tineri ca să mai putem salva ceva, cât nu e prea târziu. (…) Echipa aceasta de navetiști, de la Constanța și de la București, a acaparat tot orașul. Au trecut opt ani în care nu s-a făcut nimic în Mangalia, s-a creat o atmosferă de dușmănie, de totalitarism și de dictatură. (…). Vin acum ca independent, fără sa vreau nicio funcție publică, pentru că am înțeles gravitatea momentului. Ne trebuie un primar cu frică de Dumnezeu, care să înțeleagă și pe cel amăraât și pe cel bogat, un om cum este Nicu Moroianu. Voi susține această echipă, dar condiționat. Vreau ca toate forțele politice de la Constanța să înțeleagă că ne dorim autonomie și respect pentru municipiul Mangalia.” a spus Zanfir Iorguș, fost primar al Mangaliei.

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța și-a exprimat regretul față de refuzul constant al edilului Radu Cristian de a colabora cu instituția pe care o conduce.

Mă bucur că după ani de zile s-a găsit formula cea mai bună pentru acest municipiu. Astăzi, când am intrat în Mangalia, am văzut un oraș gri, care denotă o administrație la fel de gri. Din postura de președinte al CJC aș fi vrut să fac mult mai multe pentru Mangalia, dar știți că e o vorbă: nu ai cu cine! Nicolae Moroianu este un om pragmatic și obiectiv. Mangalia merită mai mult și va avea un primar destoinic care va beneficia de tot sprijinul președintelui Consiliului Județean, a declarat Horia Țuțuianu.

Sunt prieten cu Nicu Moroianu de 30 de ani, iar în ultimii 4 ani am luptat împreună, în consiliul local, pentru a stopa abuzurile actualului primar. În situații de criză, oamenii lasă de o parte micile orgolii și se reunesc pentru a depăși criza. Trecem peste simpatiile politice și lăsăm totul pentru a apăra cetatea. E începutul unei mișcării de eliberare a Mangaliei de cei care au distrus-o și secătuit-o, de cei care au dus orașul pe primul loc în țară la datorii., a declarat, Leonard Tănase, președinte ALDE Mangalia.

Acest acord este al forțelor politice majoritare din Mangalia și mă bucur să văd că există o unitate între cetățenii orașului. ”Uniți pentru Mangalia” nu avem cum să ratăm acest moment extrem de important pentru oraș, iunie 2020. Salut cu mult respect reprezentanții cadrelor militare care ne susțin. Așteptăm alături de noi cât mai mulți oameni.”, a transmis, la rândul său, Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

”Este onorant și copleșitor să ți se acorde atâta încredere și voi face tot ce ține de mine să nu vă dezamăgesc. Astăzi punem bazele celei mai puternice mișcări locale din județ, mișcarea ”Uniți pentru Mangalia”. (…) Această uniune nu este o uniune a partidelor, ci un manifest pentru libertatea cetățenilor Mangaliei. Uniți pentru Mangalia este o mișcare pentru respect, pentru recâștigarea orașului nostru, o forță învingătoare a oamenilor cu bun simț. Este o mișcare în cadrul căreia interesul orașului și al locuitorilor este mai presus de opinii personale, de grup sau de partide. (…) Trebuie să știți că nu mai putem continua așa. Chiar trebuie să importăm navetiști din Constanța sau București? În Mangalia nu există oameni capabili să ocupe funcțiile manageriale, oameni devotați și cu viziune cărora le pasă cu adevărat de oraș? Chiar credeți că acești navetiști vin la Mangalia doar pentru salariile pe care le încasează din primărie? (…)”, a spus Nicolae Moroianu, candidatul alianței la primăria Mangalia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult