Un fals avocat, acuzat de înşelăciune şi proxenetism, omul de bază al lui Dan Diaconescu la Constanţa

Eforturile lui Dan Diaconescu de a scăpa ţara de ciocoi se poticnesc tocmai de oamenii cu care îşi doreste să facă acest lucru. De aceea credibilitatea mesajului şi al demersurilor sale politice sunt luate în derâdere de întreaga clasă politică şi de cei care mai au încă un minim de simţ al raţiunii. La Constanţa, după lungi căutări, PP-DD a găsit persoana cea mai în măsură să asaneze moral şi să salveze societatea de ” tumorile” care o macină din interior, iar acea persoană se numeşte Sorin Calută.

Eforturile lui Dan Diaconescu de a scăpa ţara de ciocoi se poticnesc tocmai de oamenii cu care îşi doreste să facă acest lucru. De aceea credibilitatea mesajului şi al demersurilor sale politice sunt luate în derâdere de întreaga clasă politică şi de cei care mai au încă un minim de simţ al raţiunii. La Constanţa, după lungi căutări, PP-DD a găsit persoana cea mai în măsură să asaneze moral şi să salveze societatea de ” tumorile” care o macină din interior, iar acea persoană se numeşte Sorin Calută. Acesta are rădăcini vechi în politică, în 2005 fiind preşedintele Partidului Republican, filiala Constanţa, partid înfiinţat de celebrul Lorin Furtună, cel care e convins că suntem urmaşii balaurienilor veniţi de pe planeta Nubiru şi că Mihai Eminescu este următorul Dumnezeu Tutelar Civilaţional al Civilizaţiei Virtuale Goriliene, plecat cu o navă spaţială să-şi ia în primire funcţia. Calută are şofer la scară, poartă pantofi din piele de şarpe şi ochelari cu ramă de baga şi, la 51 de ani, se recomandă a fi avocat stagiar. Puţină lume ştie însă că de fapt omul face parte din baroul neautorizat al lui Pompiliu Bota, proaspăt condamnat pentru exercitare fără drept a profesiei de avocat,  barou în care oricine termină o facultate de drept la “respectabila” universitate Danubius din Galaţi, departamentul Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă, ca în cazul dlui Calută, este binevenit contra sumei de 2800 lei, fiindu-i însă permis în instanţe doar să depună concluzii scrise la finalul proceselor. Dar onorabilul domn Calută a devenit avocat la bătrâneţe, căci tinereţea şi-a consumat-o ca un veritabil aventurier certat cu legea şi cu orice normă morală. 

Proxenet…

În 2005 în portul Tomis ancora yachtul Summerwind, aparţinându-i unui om de afaceri american, Jeff Greene, yaht pe care se afla celebrul boxer Mike Tyson. La data respectivă a fost un imens scandal, mai multe fete plângându-se că au fost aduse pe vas sub pretextul unei prezentări de costume de baie fiind ulterior forţate să facă sex cu Tyson şi cu cei din anturajul său. Iar cel spre care se îndreptau acuzaţiile fetelor era un domn care se recomanda bun prieten cu Jeff Greene, patron al agenţiei de modeling Diva Models, pe numele său Sorin Calută. Întrebat fiind de o jurnalistă de la Libertatea cât adevăr există în spusele fetelor, Calută a negat vehement, proferând un limbaj suburban, presărat cu înjurături, invective şi semne obscene. Însă într-un articol din săptămânalul american New Times din 17 august 2010, yahtul lui Greene este descris ca un bordel plutitor, cu cabine pavoazate cu culori ţipătoare, unde se consumă droguri iar fetele angajate ca stewardese sunt obligate sub tortură să se prostitueze cu apropiaţii proprietarului. Interesant este faptul că agenţia Diva Models este una şi aceeaşi cu agenţia implicată în celebrul scandal “ Prostituate pentru V.I.P- uri” din 2010, în urma căruia patru indivizi au fost arestaţi pentru racolarea şi plasarea ca prostituate de lux a nu mai puţin de 80 de fete.

…sau escroc ordinar?

Scandalul din 2005 s-a muşamalizat şi a fost acoperit de mantia uitării, dar nu la fel s-a întâmplat în 2009, când Sorin Calută şi-a dat iar în petec, înşelând o mulţime de oamenii sub pretextul  găsirii unui loc de muncă  în străinătate. Pe data de 22 iunie al acelui an, 18 persoane au ajuns în Germania prin intermediul firmei Fifth Avenue Star Inc Srl, cu sediul în Constanţa, str. Ferdinand nr.28, firmă ce aparţine, se putea altfel?, actualului vicepreşedinte PP-DD,  Sorin Calută. Ce s-a întâmplat, cităm din declaraţia unuia dintre muncitori, Ştefan Tacu: „Te angaja, iar, după două luni, te trimitea în ţară, fără nici un ban, spunând că furnizorul neamţ nu a plătit, ceea ce este o minciună. Din iulie şi până în septembrie, noi nu am primit nici un ban din ce scria în contract, doar unora li s-a dat salariul din ţară, pe luna iulie.“. Când oamenii s-au plâns armatorului neamţ al  şantierului naval unde munceau de problemele lor, acesta s-a arătat foarte surprins, căci el  transmisese contravaloarea drepturilor salariale către firma românească. “Tot timpul ne zicea că n-a virat neamţul banii, că banii se învârtesc într-un circuit. Nici măcar pontajele nu ni le-a dat “, declara la acea vreme Nasurla Tangeai, un alt ţepuit. Contractele întocmite de Sorin Calută, salvatorul neamului în viziunea celor de la PP-DD, nu erau ştampilate, nu prezentau perioada exactă a derulării activităţii şi nici ordine de înregistrare nu aveau. “O doamnă, sudoriţă de meserie, i-a dat cu poşeta în cap administratorului firmei, pentru că nu a plătit-o. Toţi îl ştiu de escroc pe acest om, care şi-a bătut joc de noi. Este avocat şi vrea să ne intimideze cu asta. Mereu ne zicea că, dacă avem ceva de comentat, ne vedem pe str. Traian, la Tribunal. Nu se poate aşa ceva. Ne jignea, ne înjura când ne ceream drepturile” mai preciza Vasile Ştefan, la rându-i victimă a geniului infracţional al lui Calută. Cei 18 au depus plângere penală împotriva pepededistului, pe care numai imunitatea de parlamentar, fie ea şi de la PP-DD, îl mai poate salva de a-i ţine companie lui Doru Iuga la puşcărie.

Dacă cu astfel de persoane, dar şi cu altele la fel de dubioase asupra cărora vom reveni, speră Dan Diaconescu să convingă electoratul constănţean de bunele sale intenţii, probabil că pragul electoral se va transforma într-un” pod prea îndepărtat” pentru el şi partidul sau.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult