Umbra lui Teodosie la Constanța – Ne luptăm cu virusul în genunchi, în fața icoanelor

Aseară, Constanța a ieșit din carantină, după 42 de zile. O carantină prost gândită și prost aplicată, o carantină care nu a avut niciun efect. Incidența a scăzut considerabil doar pentru că s-au făcut mult mai puține teste. Puteau să facă asta și fără să ne pună să completăm hârtii.

 

Sunt conștient că Instituția Prefectului nu a câștigat capital de imagine, nu a împăcat multă lume, dar nu acesta este obiectivul nostru. Rolul autorităților este să ia măsurile necesare siguranței cetățeanului, chiar dacă acestea, uneori, sunt nepopulare. Iar, pe această cale, le transmit constănțenilor să fie în continuare responsabili, pentru că amenințarea nu a trecut. Dacă rata de infectare va crește, din nou, nu excludem reintrarea în carantină.”, ne-a transmis prefectul Silviu Coșa.

 

Și, în timp ce autoritățile luau măsurile necesare, sute de credincioși luau cu asalt Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului pentru a asculta cuvântul lui ÎPS Teodosie. Polițiștii i-au păzit regulamentar, iar prefectul a bâjbâit niște explicații de toată jena. Este evident că peste cuvântul lui Teodosie nu trece nimeni. Are un fir direct cu șeful cel mare.

 

Nu s-au dat amenzi, nu au fost oprite slujbele, chiar dacă toate regulile impuse de carantină și pandemie au fost încălcate sub ochii autorităților vigilente și îngrijorate.

 

Lucrurile sunt clare: carantina asta e fost o bătaie de joc la adresa noastră; în continuare virusul face sute de victime, zilnic, în municipiu; Prefectura și DSP sunt depășite complet de situație; ÎPS Teodosie e mai presus de toate legile acestei țări.

 

Iar pentru curajul său, PNL Constanța i-a promis preaînaltului, prin vocea proaspătului senator Septimiu Bourceanu, o Mitropolie a Dobrogei pe care s-o stăpânească și să o conducă cum va dori sufletul lui.

 

Lupta cu virusul, la Constanța, se duce în genunchi, în fața icoanelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult