Tupeu de primar – Cum își bate joc Anca Belu de banii publici și de oamenii din comuna Mihail Kogălniceanu

Mare eveniment mare în comuna Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

Anca Belu, edilul localității, a marcat Ziua Regalității, 10 mai, printr-o festivitate cu puternic iz electoral la care au participat atât personalități culturale cât și reprezentanți PNL.

Punctul culminant al evenimentului cultural-istoric l-a reprezentat realizarea a două busturi amplasate în fața Primăriei Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre bustul Regelui Ferdinand I și cel al lui Mihail Kogălniceanu.

În aplauzele celor prezenți, Anca Belu a dezvelit cele două statui.

Spre stupefacția oamenilor de cultură prezenți, sculptura care ar fi trebuit să-l reprezinte pe Ferdinand nu are nici cea mai mică legătură cu imaginea reală a regelui.

Oamenii au șușotit, s-au întrebat dacă nu cumva s-a produs vreo încurcătură, vreo greșeală, însă se pare că sculptorul atât a putut să facă.

Cine este artistul și cât a costat opera nu am reușit să aflăm, încă mai așteptăm să ne răspundă doamna primar, în spiritual transparenței cu care se cheltuie banul public.

Cert este că, pe principiul mulți văd, puțini pricep, ceremonia a continuat cu felicitări, strângeri de mână, pupături și mesaje electorale.

Cel mai impresionat a fost deputatul liberal Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, care a și scris pe facebook ceva laude la adresa Ancăi Belu.

Postarea domnului Huțucă a generat și o serie de discuții care nu-i fac deloc cinste doamnei ”Anka”.

 

”Stie cineva ca satul Piatra apartine tot de Mihail Kogalniceanu? Un sat uitat de lume, cu o sosea plina de gropi, cu un preot ce mai tot timpul este beat, fara politie si fara primarie in sat, fara o farmacie!”, comentează o cetățenacă.

Răspunsul edilului ”Anka” este prompt și halucinant:

”Frumos era sa spuneti ca aveti alimentare cu apă și ca s-a demarat proiectul de alimentare cu gaze. Dar in general nemulțumirile din viata personala le revarsati asupra primariei sau primarului. Da , aveti dreptate ca nu exista in acest moment farmacie in sat, dar asta nu sta in atributia primarului, este o activitate pur comeriala a farmaciștilor și din discutiile purtate cu ei au desfiintat punctul farmaceutic pentru ca locuitorii din satul Piatra nu cumpărau medicamente de la farmacia din sat (…).Luni voi veni în Piatra si voi trece pe la dvs …sunt convinsă că va voi gasi la cea mai frumoasa casa din sat! ”

”Nu am doamna cea mai frumoasa casa din sat. Pentru mine nu sunt importante averile. Am doar doi parinti batrani care merita sa traiasca mai bine. Pentru care vin in fiecare an in tara si ma lupt sa le fie mai bine. Eu duc o viata buna in alta tara, in alte conditii, unde cetateanul de rand este respectat, unde se cere scuze daca astepti un pic sa ti se elibereze un act.(…). Despre multumirile sau nemultumirile din viata mea personala, nu trebuie sa va faceti dumneavoastra griji.”,

Anka Belu nu a mai răspuns.

Ce ar mai fi putut să spună?!

Poate doar că din cauza celor ca ea, care au reușit să parvină și și-au uitat trecutul, mulți români sunt nevoiți să-și viziteze părinții o dată pe an.

Cu siguranță, Anka Belu vă va ruga să o votați și în 2020, pentru că are proiecte multe și are cea mai frumoasă casă din comună.

Și, nu, nu pentru că e putred de bogată, ci pentru că este un bun gospodar.

1 Comentariu
  1. maria cica 2 luni ago
    Reply

    Felicitari, Cristina Ionescu! Ai spus mult in cuvinte putine. Un portret foarte reusit al doamnei primarese! Sincer, m-a uimit aroganta de parvenita. I-a raspuns ca o țață acelei doamne. Halal edil si om politic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult