Traian Băsescu, prezent la Ziua comunei Peştera: “Am intrat pe internet şi am văzut că e o comună autofinanţată”

Preşedintele Traian Băsescu spune că a decis să vină în vizită la Peştera după ce a văzut pe internet că localitatea este „autofinanţată”, precizând că situaţia din comună „poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă”.

Traian Băsescu a declarat că în politică, cea mai bună soluţie este independenţa, precizând că el a devenit independent politic „de câteva luni”. 
 „Par a mă convinge tot mai mult că cea mai bună în politică e independenţa. Şi eu am devenit independent de câteva luni”, a precizat şeful statului.

În cadrul vizitei sale la comuna Peștera, Băsescu a mai declarat că reorganizarea administrativă ar trebui să pornească de la comune, ţinându-se cont de factorul autofinanţării.

În opinia şefului statului, cei care se ocupă acum de regionalizare au ca principală preocupare numirea de guvernatori. 

„Am intrat pe internet şi am văzut că e o comună autofinanţată ceea ce, în momentul ăsta, poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă. Ei s-au uitat la faptul că reorganizarea administrativă se lasă cu numiri de guvernatori, în loc să se uite cum sunt comunele, să vadă câte sunt nefinanţabile, să pornească de la unitatea de bază care e comuna, dacă se poate sau nu autofinanţa”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a ajuns cu un autoturism în comuna Peştera, unde a fost întâmpinat de primarul din localitate, Valentin Vrabie, şi de un grup de tineri cu care a dat mâna şi a schimbat câteva cuvinte.

Primarul localității, Valentin Vrabie, declara, înainte ca Traian Băsescu să ajungă în comună, că este plăcut surprins că preşedintele, de vizita căruia a aflat cu numai câteva ore mai devreme, va participa la eveniment.

Evenimentul organizat la Peştera se desfăşoară sub denumirea „Sărbătoarea florii de salcâm” şi include muzică, dans, precum şi focuri de artificii. Potrivit primarului, cheltuielile administraţiei locale pentru organizarea evenimentului au fost de 25.000 de lei, iar restul a venit din sponsorizări. Ziua Comunei Peştera trebuia sărbătorită pe 1 Mai, dar evenimentul a fost amânat întrucât era Săptămâna Mare.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult