AcasăActualitateTraficanţi de etnobotanice, prinşi de jandarmi în cartierul Tomis Nord

Traficanţi de etnobotanice, prinşi de jandarmi în cartierul Tomis Nord

Luni, 01 octombrie a.c., ora 13.30, un echipaj de  jandarmi  aflat în patrulare pe strada Suceava, în apropierea pieţei Brotăcei din municipiul Constanţa, a observat doi tineri care primeau nişte pliculeţe, de la un al treilea. La vederea jandarmilor, cei trei s-au speriat şi au încercat să scape de marfă. Imediat, ei au fost opriţi, blocaţi şi legitimaţi.

Asupra lui Emilian C., de 20 de ani, din Constanţa au fost găsite 39 de pliculeţe cu miros suspect (posibil substanţe etnobotanice) pe care le oferea spre vînzare, cu 10 lei bucata. Cel de-al doilea tânăr, Mihai M., de 22 de ani, din Constanţa, tocmai achiziţionase un pliculeţ, în calitate de cumpărător. Al treilea tânăr, Viorel P., de 20 de ani, tot din Constanţa, avea în buzunare tot un pliculeţ.

Celor în cauză le-au  fost întocmite actele de constatare a faptelor. Documentele şi substanţele descoperite asupra lor vor fi înaintate Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate  Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Deoarece în zona respectivă se află şi patru unităţi şcolare, jandarmii constănţeni vor acorda o atenţie sporită persoanelor suspecte, care-şi fac apariţia în apropierea instituţiilor de învăţămînt.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.