Teroare la Fruvimed. Justitia represivă a regimului Ceauşescu, restabilită de procurorul Niţă

Fostul avocat al lumii interlope, Teodor Nita, numit procuror fara concurs, prin decret prezidential, în baza recomandarii CSM, a facut praf Codul de Procedura Penala, Constitutia României si Conventia Europeana a Drepturilor Omului, la care tara noastra este parte, pentru a preda SC Fruvimed Medgidia SA controversatului om de afaceri Samson Constantin, la data de 23 septembrie 2007.

Fostul avocat al lumii interlope, Teodor Nita, numit procuror fara concurs, prin decret prezidential, în baza recomandarii CSM, a facut praf Codul de Procedura Penala, Constitutia României si Conventia Europeana a Drepturilor Omului, la care tara noastra este parte, pentru a preda SC Fruvimed Medgidia SA controversatului om de afaceri Samson Constantin, la data de 23 septembrie a.c.. OIJ a depus petitii, cerând restabilirea legalitatii, la Consiliul Superior al Magistraturii, Presedintele României, Guvernul României, comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor si Ministerul Justitiei. De asemenea, am sesizat peste 100 de organizatii nonguvernamentale din tara si din strainatate, urmând sa sesizam Comisia Europeana si fiecare membru al Parlamentului Europei.

 

Petitia Organizatiei de Investigatii Jurnalistice


Subscrisa Organizatia de Investigatii Jurnalistice (O.I.J.), asociatie nonguvernamentala cu sediul în Constanta, str. Mitropolit Veniamin Costache nr.77, înfiintata prin Sentinta Civila nr. 247/2005 a Judecatoriei Constanta, editor al saptamânalului Dezvaluiri, reprezentata prin presedinte Adrian Cârlescu (între timp am renunţat la această calitate – n.m.) , în temeiul Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, formulam prezenta sesizare cu privire la abuzuri grave comise de un procuror de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Medgidia, prin care solicitam:

 1. sa analizati de urgenta actele procedurale dispuse de procuror în dosarul nr. 3865/P/2006 al Parchetului de pe lânga Judecatoria Medgidia

     2.  sa dispuneti anularea actelor procedurale, iar daca se cuvine, sa începeti urmarirea penala pentru abuz în serviciu împotriva procurorului Nita Teodor.

  În fapt, Teodor Nita a renuntat recent la calitatea de avocat (în care a pledat si pentru mai multi reprezentanti ai lumii interlope din Medgidia) în Baroul Constanta, pentru a deveni procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Medgidia.

  În aceasta noua calitate, Nita Teodor a fost însarcinat cu rezolvarea dosarului 3865/P/2006, întocmit în baza plângerii penale depuse de reprezentantii SC Fruvimed Medgidia SA împotriva lui Cristian Fetecau, administratorul SC Best Wine Selection SRL Bucuresti, care înselase societatea cu sase bilete la ordin fara acoperire bancara.

  Desi din luna octombrie 2006, reclamanta/parte vatamata nu a mai fost înstiintata cu privire la mersul anchetei, în data de 19 septembrie 2007 procurorul, care nici macar nu audiase inculpatul/faptuitorul, a înregistrat în dosar o plângere formulata de controversatul om de afaceri Samson Constantin împotriva reprezentantilor reclamantei/partii vatamate.

  În aceeasi zi, pe baza acestui singur înscris, procurorul a întocmit o rezolutie/proces-verbal pentru începerea urmaririi penale fata de IN REM (referitor la fapte, nu la persoane) pentru savârsirea infractiunilor de fals material, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si abuz în serviciu contra intereselor publice, în concurs cu evaziune fiscala, cu trimitere la forma speciala de incriminare din art. 258 din Codul Penal.

  Un abuz demarat într-o ora si-un sfert

  De îndata, procurorul a întocmit si un referat cu propunere de perchezitie, pe care l-a motivat prin urmatoarea fraza: ”Administratorul – asociatul majoritar – SAMSON CONSTANTIN a pus la dispozitie nu nr. de trei volume documente în copie xerox si care trebuie coroborate cu înscrisurile originale de la sediul societatii (atentie al SC Fruvimed Medgidia SA, adica al partii vatamate împotriva careia s-a întors procurorul, lasând inculpatul/faptuitorul sa doarma linistit în asteptarea inculparii partii vatamate – n.r.).

  Fiind posibila disparitia acestora, se impune efectuarea unei perchezitii pentru ridicarea lor în original si prezentarea acestora expertilor financiar contabili, ce se vor fi desemna”.

  La ora 11:45, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Judecatoria Medgidia, Ioan Imbrea, a avizat cu propunerea de autorizare referatul procurorului si l-a înaintat instantei.

  Judecatoarea Vamvu Angelica, propasita în magistratura în aceeasi perioada în care Nita Teodor a devenit procuror, renuntând la postura de avocat al interlopilor, a emis Autorizatia de perchezitie domiciliara nr. 82/19.09.2007.

  Întâmplator, judecatoarea Vamvu se pronuntase în dosarele civile 414/2007, 686/2007 si 629/2007, toate având ca parti sau intervenienti pe Samson Constatin, Asociatia PAS Fruvimed si/sau SC Fruvimed Medgidia SA, pronuntând încheieri sau sentinte, nemotivate nici pâna la momentul de fata, în favoarea lui Samson Constantin.

  La aceeasi judecatoare a fost repartizat si un al patrulea dosar civil cu aceleasi parti, dar si dosarul penal în care a acordat autorizatia de perchezitie, existând suspiciunea ca sistemul electronic de distributie aleatorie a dosarelor a fost eludat.

  La ora 13, sprijinit de Jandarmerie (agentii de ordine erau înarmati cu pistoale, arme automate si butelii de gaze lacrimogene), procurorul a descins la sediul SC Fruvimed Medgidia SA, la brat cu omul de afaceri Samson Constantin, pe care l-a prezentat drept patron al societatii, l-a mentionat în procesul-verbal de perchezitie drept administrator unic, iar în fata evidentelor i-a indicat sa semneze în calitate de parte vatamata.

  În realitate, parte vatamata în dosarul 3865/P/2006 era SC Fruvimed Medgidia SA, iar societatea este condusa de un consiliu de administratie al carui presedinte este ing. Carapid Paris, potrivit înscrisurilor de la Oficiul Registrului Comertului Constanta, a încheierilor judecatorului delegat al ORC publicate în Monitorul Oficial, neatacate niciodata si opozabile pe cale de consecinta atât lui Samson Constantin, cât si procurorului datorita publicitatii legale.

  De asemenea, societatea se afla în reorganizare judiciara cu pastrarea dreptului de administrare speciala, în calitatea de administrator judiciar fiind desemnata, înca din anul 2002, SC Fair&Full Consulting Insolvency IPURL Constanta, prin Constantin Fanica, iar în calitate de administrator special ing. Carapid Paris, presedintele Consiliului de Administratie.

  Cu ocazia perchezitiei, procurorul i-a permis accesul lui Samson Constantin în arhiva de documente a societatii, a ridicat tocmai înscrisurile indicate de acesta atât de la SC Fruvimed Medgidia SA, cât si de la Asociatia PAS Fruvimed, subiect juridic fata de care nu obtinuse o autorizatie de perchezitie.

  Actiunea s-a încheiat în jurul orei 23:30, prin încalcarea flagranta a art. 103 Cod proc.pen.

  În cele din urma, înscrisurile au fost predate organului de politie, fara nici un opis, iar actiunea s-a mutat la Parchet, unde procurorul a convocat zece persoane din conducerea societatii, pe care le-a audiat pâna la ora 4 dimineata, a zilei de 20 septembrie.

  Mentionam înca o data ca toate aceste acte procedurale au fost dispuse, cu o celeritate suspecta, în aceeasi zi de 19 septembrie a.c., când într-un interval de o ora si 15 minute, Nita Teodor a reusit sa obtina semnatura primului-procuror Ioan Imbrea, autorizatia de perchezitie a judecatoarei Vamvu Angelica, confirmarea Jandarmeriei de sprijin a interventiei, dar mai ales deplasarea efectiva a jandarmilor.

  Extinderea perchezitiei pâna în jurul orei 23:30 contravine flagrant art. 103 din Codul de Procedura Penala, precum si art. 27, alin 4 din Constitutia României (”Perchezitiile în timpul noptii sunt interzise, în afara de cazul infractiunilor flagrante”).

  Iar daca un reprezentant al statului român încalca legea suprema, respectiv Constitutia, abuzul este de o gravitate incredibila.

  Ridicati de Politie cu mandat de aducere de la prima citare

  Duminica, 23 septembrie 2007, la ora 7 dimineata, din dispozitia procurorului Nita Teodor, presedintele CA Fruvimed Carapid Paris, administratorul judiciar Constantin Fanica si directorul economic Sorici Gheorghe au fost ridicati cu mandat de aducere de la prima citare de catre trupele DIAS ale Politiei Constanta si dusi la Parchetul de pe lânga Judecatoria Medgidia, pentru a li se pune în vedere începerea urmaririi penale împotriva lor, în acelasi dosar 3865/P/2006 în care Fruvimed Medgidia SA, prin reprezentantii sai legali, reclamase infractiunea comisa de Fetecau Cristian în dauna societatii.

  În aceeasi zi, procurorul Nita Teodor a emis Ordonanta de instituire în sarcina învinuitilor (Carapid Paris, Constantin Fanica, Sorici Gheorghe si Seitan Aurel) a interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile.

  Totodată, le-a interzis sa se apropie sau sa comunice unul cu altul, direct sau indirect, si sa desfasoare activitatile în exercitarea carora ar fi savârsit faptele (asocierea în vederea comiterii de infractiuni împotriva intereselor persoanelor – în speta împotriva lui Samson Constantin; asupra calitatii de patron a lui Samson s-a antepronunţat procurorul, sfidând înscrisurilor acceptate de judecatorul delegat de la Oficiul Registrului Comertului Constanta si publicate în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a cu privire la actionariatul si consiliul de administratie al societatii; a sfidat şi litigiile aflate rolul instanţelor civile, precum şi actele procedurale administrate în Dosarul 39/P/2004 al DNA Constanta, la care fusesera conexate toate plângerile reciproce dintre reprezentantii SC Fruvimed si Samson Constantin).

  În data de 26 septembrie 2007, societatea a depus plângere penala împotriva procurorului Nita Teodor, pentru comiterea infractiunii de abuz în serviciu, iar directorul economic Sorici Gheorghe a depus cerere de recuzare a procurorului, pe motiv de antepronuntare, respinsa de procurorul ierarhic superior, Ioan Imbrea.

  Nita a restabilit o situatie inexistenta

  În data de 25 septembrie 2007, procurorul Nita Teodor a emis o ordonanta privind restabilirea situatiei anterioare savârsirii infractiunii, indicând înscaunarea lui Samson Constantin ca presedinte al Consiliului de Administratie si actionar majoritar (calitati pe care acesta nu le-a detinut niciodata, drepturile clamate fiind litigioase).

  Motivarea ultimei ordonante date de Nita pentru restabilirea situatiei anterioare la SC Fruvimed Medgidia SA, prevazuta de din Codul de Procedura Penala la art. 170, este invocata în mod abuziv, din urmatoarele motive.

  Articolul mentionat reglementeaza restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii, cu doua conditii:

  1. când schimbarea situatiei a rezultat în mod vadit din comiterea infractiunii

  2. când restabilirea situatiei este posibila

  Actuala conducere, incriminata de procurorul Nita ca a savârsit infractiuni în scopul înlaturarii lui Samson din functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) si actionar, a fost desemnata legal prin doua hotarâri AGA, ambele înregistrate la Oficiul Registrului Comertului (ORC) Constanta, prin încheierile judecatorului delegat nr. 17638/15.05.2007 si 22169/14.09.2006, publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a.

  Aceste documente constitutive de drepturi privind conducerea societatii nu au fost niciodata atacate, fiind opozabile tuturor, prin intermediul publicitatii în ORC si Monitorul Oficial, inclusiv lui Samson Constantin si organului de procuratura.

  Prin urmare, conditia ”când schimbarea acelei situatii a rezultat în mod vadit din comiterea infractiunii”, prevazuta de art 170 Cod proc.pen. indicata în ordonanta data de procurorul Nita Teodor la data de 24.09.2007, în dosarul 3865/P/2006, nu este îndeplinita, dimpotriva este încalcata de catre procuror, întrucât nu este vorba de rezultatul nici unei infractiuni savârsite.

  Cea de-a doua conditie ”ca restabilirea situatiei sa fie posibila” este de asemenea neîndeplinita.

  În cauza, reînscaunarea lui Samson în functia de presedinte CA si actionar nu putea sa fie facuta de procuror în cursul urmaririi penale, deoarece se loveste de un impediment legal – existenta celor doua hotarâri AGA, precum si a celor doua hotarâri irevocabile ale judecatorului delegat la ORC Constanta, acestea fiindu-i opozabile si procurorului.

  Invocarea calitatii de presedinte al CA dobândita în anul 2004 este nefondata, deoarece prin Hotarârea AGA din 12.08.2004, Samson a fost revocat cu unanimitate de voturi din functia de administrator, iar nu din aceea de presedinte, pe care nu a detinut-o niciodata.

  Hotarârea AGEA nr. 18/23.10.2004 întocmita de Samson prin frauda (adoptata în cadrul unei sedinte paralele, fara publicitate legala, desfasurata la o ferma a unitatii), este suspendata irevocabil de Curtea de Apel Constanta, prin decizia civila 306/05.05.2006, pâna la solutionarea litigiului de fond.

  Ca atare, aceasta hotarâre este lipsita de efecte juridice si nu poate fi invocata.

  În aceeasi situatie este si hotarârea nr. 19/ 26.08.2007 (adoptata de Samson Constantin în cadrul unei alte sedinte paralele la care a participat singur si s-a votat de unul singur, prin vot secret, fara publicitatea prevazuta de Legea 31/1990, fara de care orice act de aceasta natura este lovit de nulitate absoluta), prin care Samson si-a atribuit calitatea de presedinte al CA, fiind respinsa de judecatorul delegat de la Oficiul Registrului Comertului prin încheierea nr. 25240/31.08.2007, publicata si ea în Monitorul Oficial fiind, asadar, opozabila si procurorului Nita Teodor.

  Şorici a fost arestat de o judecatoare pârâtă organelor penale

  În baza ordonantei netemeinice sus mentionate, Politia Medgidia si trupele DIAS ale IPJ Constanta au asaltat sediul SC Fruvimed Medgidia SA, reusind sa-l înscauneze ca patron pe Samson Constantin.

  Operatiunea a durat peste zece ore, timp în care directorul executiv Nache Romel, externat din spital tocmai pentru a gestiona situatia de criza, a fost transportat la spital datorita agravarii starii de sanatate, iar directorul economic Sorici Gheorghe a fost retinut din ordinul procurorului, care i-a întocmit un referat cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, motivat de încalcarea ordonantei din 23 septembrie prin care îi fusese interzisa desfasurarea de activitati în exercitarea carora a savârsit faptele.

  Propunerea de arestare a fost judecata de judecatoarea Stanescu Alina de la Judecatoria Medgidia, care a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a directorului economic Sorici Gheorghe, refuzând sa se abtina de la pronuntare, desi directorul economic, împreuna cu alti reprezentanti ai societatii, formulase o plângere penala împotriva ei, în cazul disparitiei dintr-un dosar a actelor depuse de Asociatia PAS Fruvimed (din care facea parte si Sorici Gheorghe).

  Sorici Gheorghe solicitase organelor de politie sa îi prezinte documente din care sa reiasa ”situatia anterioara”, în conditiile în care din ordonanta procurorului Nita lipseau referirile la documentele care o atestau.

  Mentionam ca actiunea a fost premeditata, în sensul ca organul de procuratura s-a asigurat în prealabil, prin ordonanta din 23 septembrie a.c., ca la sediul societatii nu se poate afla decât unul din directorii SC Fruvimed Medgidia SA, sub amenintarea arestarii preventive în cazul în care acestia ar fi urmat sa se apropie unul de celalalt si sa comunice prin orice mijloace.

  În cele din urma, chiar si acela prezent de unul singur a fost trimis cu o lejeritate incredibila dupa gratii, pe baza declaratiilor comandantului Politiei Medgidia, Vasile Daogaru, si a unui subordonat al acestuia.

  La momentul de fata, acelasi procuror îl sprijina prin actiunile sale abuzive pe Samson Constantin sa îsi preconstituie probe pentru litigiile prin care spera sa obtina un drept de proprietate, drept asupra caruia procurorul s-a antepronuntat înca din 19 septembrie 2007, încalcând toate principiile de drept si impunând prin abuz si puterea conferita functiei sale de statul român o situatie profund ilegala.

  Fata de faptele prezentate si înscrisurile anexate, va rugam sa interveniti pentru restabilirea de urgenta a legalitatii.

  Facem mentiunea ca vom sesiza de îndata Comisia Europeana cu privire la abuzurile grave savarsite, asemenea fapte putând sa constituie temeiuri solide pentru reactivarea clauzei de salvgardare la capitolul Justitia, din Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeana. Solicitam raspuns în scris cu masurile pe care le veti dispune.

   

  Modelul KGB–ist de justitie, în atentia demnitarilor

  Stimati demnitari, avem deosebita neplacere sa va prezentam un caz de abuz deosebit de grav petrecut în justitia constanteana, cu încalcarea flagranta a legislatiei în vigoare si a drepturilor omului. Un procuror si-a permis cu o lejeritate incredibila sa dispuna de puterea statului învestita în functia sa pentru a trimite un cetatean în spatele gratiilor, dar mai ales pentru a schimba pe cale de ordonanta structura de actionariat a unei societati comerciale cu capital privat 100%, dupa ce, prin abuz, a întors o plângere penala împotriva celor care o formulasera, lasând inculpatul sa doarma în asteptarea inculparii partii vatamate. Acest model KGB-ist de justitie este un afront la libertatile individuale ale tuturor cetatenilor acestei tari, inclusiv a domniilor voastre. Într-o buna zi, o astfel de minte bolnava s-ar putea cocota pe o functie decisiva în cadrul Ministerului Public, iar in virtutea faptelor degradante comise, a vulnerabilitatii în fata presiunii si santajului, ar putea, cu aceeasi celeritate suspecta, sa dispuna anchete, perchezitii, incriminari si arestari abuzive împotriva oricui, poate chiar si a domniilor voastre. Prin functiile si puterea învestita în dvs. de cetatenii acestei tari, aveti obligatia morala sa depuneti toate diligentele în vederea restabilirii legalitatii.

  Presiunile lui Samson

  În anul 2000, Samson Constantin – prosper om de afaceri care se ocupa cu recuperarea creantelor de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi ale unor societati din subordinea Ministerului Industriilor – a încercat sa beneficieze de facilitatile acordate de statul român salariatilor de la SC Fruvimed Medgidia SA în vederea privatizarii prin programul actiunii salariale.

  În data de 11 sep 2000, cu aproape trei luni înainte de semnarea contractului de privatizare dintre Asociatia salariatilor si Ministerul Agriculturii, Samson a obtinut un înscris de la conducatorul corupt al asociatiei (confirmarea 2769), prin care i se garanta ca la încheierea privatizarii va deveni actionar majoritar al societatii.

  Acelasi conducator corupt – Ioan Busu – i-a permis sa achite contravaloarea actiunilor, la pretul special stabilit pentru salariati, în numele asociatiei, desi Samson nu a fost niciodata membru PAS, nu a depus cerere de înscriere si nu a varsat un leu în conturile acesteia.

  Tot în anul 2000, Busu a semnat o hotarâre în numele Adunarii Generale a PAS-ului, fara ca sedinta sa fi fost legal constituita, prin care omului de afaceri i se garanta ca va primi 85% din actiunile achizitionate de Asociatia PAS, prin facilitatile acordate exclusiv salariatilor.

  Samson a fost cooptat ca membru ordinar în cadrul Consiliului de Administratie, tot datorita lui Busu, fara a îndeplini vreodata functia de presedinte.

  În anul 2002, Fruvimed a intrat în reorganizare judiciara, datorita managementului defectuos asigurat de presedintele Busu.

  În anul 2004, în cadrul unei sedinte a PAS-ului, numele lui Samson este mentionat, la pozitia 288, pe lista membrilor, supusa aprobarii fara a fi citita în plen si votata în necunostinta de cauza de salariati, motiv pentru care este nula de drept.

  La 12 august 2004, Asociatia PAS voteaza schimbarea Consiliului de Administratie al SC Fruvimed SA, iar Samson Constantin dispare din structura de conducere, responsabilitatile fiind preluate exclusiv de oameni care lucrau chiar si de 30 de ani în societate.

  Din acest moment, controversatul afacerist începe o serie aproape interminabila de procese, intimidari si tentative abuzive de a pune mâna pe societate. În data de 23 octombrie 2004 acesta organizeaza o sedinta AGEA paralela si ilegala a SC Fruvimed SA, în care se autoproclama presedinte al Consiliului de Administratie.

  Hotarârea lui Samson (nr. 18/23.10.2004) este suspendata irevocabil de Curtea de Apel Constanta, prin decizia civila 306/05.05.2006, pâna la solutionarea litigiului de fond.

  În anul 2006, pentru o scurta perioada de timp, judecatorul sindic înlocuieste administratorul judiciar al SC Fruvimed, pe baza cererii formulate de una din firmele lui Samson, care nici macar nu era înregistrata pe lista creditorilor.

  În anul 2007, ca o întâmplare demna de toate semnele de întrebare, procesele ramase pe rol dintre Samson si Asociatia PAS sau SC Fruvimed ajung pe mâna câtorva judecatori: patru procese civile si unul penal la Judecatoria Medgidia, pe mâna judecatoarei Angelica Vamvu, cinci procese civile la Tribunalul Constanta, pe mâna judecatoarei Iulia Casian, doua procese civile la Curtea de Apel Constata, pe mâna completului format din judecatoarele Revi Moga si Carina Gheorma.

  În data de 27 iunie 2007, Înalta Curte de Casatie si Justitie, prin judecatoarea Aurelia Motea, fosta asistenta a magistratului Marin Voicu, strecoara în considerentele Deciziei 2557 o fraza referitoare la calitatea lui Samson de actionar majoritar la SC Fruvimed, fara sa fi fost învestita cu o astfel de cerere si fara ca statul român sa fi încasat taxa de timbru de aproximativ 5 miliarde de lei vechi, aferenta unei astfel de cauze patrimoniale.

  Desi nu avea nici o valoare juridica, mentiunea ICCJ i-a permis lui Samson sa-si continue presiunile.

  În data de 26 august 2007, Samson a tinut o noua sedinta paralela AGA Fruvimed, fara convocare legala, dar cu asistenta avocatilor Serban Nicolae (senator PSD), Cristian Ene (avocatul lui Traian Basescu în procesele cu Mugur Ciuvica si jurnalista ”pasarica” de la Antena 1), Radu Cârligel (avocatul unor apropiati ai fostului viceamiral Emil Cico Dumitrescu) si Ion Raducan (fost avocat al SC Fruvimed, în perioada în care Samson si Emil Cico Dumitrescu erau membri în consiliul de administratie).

  Cu aceasta ocazie, omul de afaceri s-a ales de unul singur, prin vot secret, presedinte al Consiliului de Administratie.

  Judecatorul delegat de la ORC Constanta a respins cererea de înregistrare depusa de Samson si sustinuta de avocata Maria Verioti (fost presedinte al Tribunalului Constanta, sectia maritima, fluviala si de contencios, buna cunoscatoare a dosarelor Flota si chiriasa a prosperului armator Corneliu Idu, bunul prieten al presedintelui Traian Basescu).

  Fruvimed a cerut anularea hotarârii lui Samson în instanta si a obtinut pe cale de ordonanta presedintiala suspendarea acesteia, însa omul de afaceri a obtinut, tot prin ordonanta, suspendarea suspendarii.

  În data de 17 septembrie, însotit de un executor judecatoresc, dar fara un titlu executoriu, omul de afaceri s-a prezentat la sediul unitati, solicitând predarea gestiunii.

  Pe 19 septembrie, s-a întors cu procurorul Nita Teodor, care n-a mai avut timpul necesar sa înregistreze un nou dosar penal, asa ca s-a folosit de dosarul 3865/P/2006, dând peste cap institutia sesizarii, extinzând urmarirea penala asupra celor care au reclamat o înselaciune comisa de un tert si consimtinând la inculparea partii vatamate, abuzând-o prin încalcarea codului de procedura penala si a Constitutiei României (prin perchezitii nocturne, disparute din practica judiciara odata cu caderea regimului represiv al lui Nicolae Ceausescu) si încalcarea Conventiei Europene Drepturilor Omului, la care România este parte (în privinta prezumtiei de nevinovatie, cf. art. 6 alin.2).

  În sfârsit, în 23 septembrie, Nita i-a predat societatea lui Samson, sub pretextul refacerii situatiei anterioare comiteri infractiunii, desi nici nu s-a comis vreo infractiune si nici în situatia anterioara Samson nu a fost vreodata presedinte al Consiliului de Administratie si actionar majoritar.

  © Adrian Carlescu, 3 oct. 2007

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

  Alte Știri
  Încarcă mai mult