Târgul de Turism „VACANŢA” Constanţa 2019, o altă țeapă dată de CCINA agenților economici

Joi, 28 martie 2019, s-a deschis, la Pavilionul Expozițional Constanța, Târgul de Turism „VACANŢA” Constanţa 2019, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa).

Panglica a fost tăiată chiar de către ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a lăudat organizatorii pentru inițiativă și profesionalism.

Alături de Trif s-au mai aflat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și prefectul Dumitru Jeacă.

Și aceștia s-au arătat încântați de eveniment, felicitându-l pe președintele CCINA, Ion Dănuț Jugănaru.

La deschiderea târgului au participat câteva zeci de oameni.

A fost apogeul, pentru că în cele trei zile de eveniment nu a mai călcat nimeni prin Pavilionul Expozițional.

Duminică, 30 martie 2019, a fost ultima zi de târg, iar participanții spun că în afară de pensionarii ”maculatoriști”, doar vântul a mai intrat pe ușă.

E adevărat că nici operatorii din turism nu s-au prea înghesuit să răspundă invitațiilor venite de la CCINA, având experiența anilor anteriori.

La ”marele târg” au fost prezente nouă agenții de turism, trei crame și CFR.

Restul standurilor au fost umplute cu instalații sanitare, fier forjat, perdele și draperii.

Duminică s-a închis târgul.

Participanții au tras linie și și-au pus mâinile în cap.

Târgul de Turism „VACANŢA” Constanţa 2019 a fost un eșec pe toată linia, iar costurile de participare ale agențiilor s-au ridicat la aproape 1000 de euro. Bani aruncați pe fereastră, spun oamenii. Nu chiar pe fereastră, ci în conturile CCINA.

Care CCINA nu a făcut decât să subînchirieze Pavilionul Expozițional participanților.

”Vizibilitatea evenimentului va fi sporită de campania amplă de promovare, desfăşurată, prin intermediul partenerilor mass media – televiziuni, radio-uri şi ziare, dar şi online, prin platforme de social media şi site-uri specializate, afişe, flyere, newsletter, comunicate de presă și, nu în ultimul rând, panotaje outdoor”, le-a promis Dănuț Jugănaru operatorilor din turism.

Lucrurile au stat exact pe dos, pentru că evenimentul nu a fost promovat absolut deloc, iar o parte din partenerii media de pe afiș nici măcar nu există.

Practic, în afară de CCINA și participanți, aproape nimeni nu a avut habar de acest eveniment.

Pe de altă parte, agenții spun că trei zile de târg este mult prea mult și implică costuri destul de mari.

”CCINA a organizat și a gândit prost acest eveniment. Promovarea a fost zero. Singurii care au ieșit în pierdere suntem noi, agențiile de turism, care am plătit chirie, am plătit oameni și am făcut materiale de promovare crezând că participăm la un Târg de Turism. De fapt ne-am luat o mare țeapă. CCINA a luat taxa și și-a văzut de treabă, iar noi am pierdut timp și bani. Este ultima dată când mai vin la un eveniment făcut de ei. A fost o bătaie de joc”, ne-a declarat unul dintre agenții care a avut stand la târg.

De altfel, nu este prima dată când CCINA organizează evenimente fără o minimă promovare.

Târgul meșteșugarilor și al produselor tradiționale, din toamna anului trecut, a fost un fiasco total.

Pe materialele de promovare, realizate de CCINA, numele participanților au fost trecute greșit, iar evenimentul nu s-a mediatizat absolut deloc.

În cele patru zile de târg nu s-au înregistrat mai mult de 100 de vizitatori.

Vorbim de ansambluri folclorice, meșteșugari, vânzători de produse tradiționale veniți din toată țara care au făcut eforturi considerabile să ajungă la Constanța.

Și atunci, CCINA și-a încasat chiria de intermediar și i-a lăsat pe oameni să admire pereții de la Pavilionul Expozițional.

Mulți au spus că nu mai vor să audă vreodată de Dănuț Jugănaru și angajații săi.

Nici târgurile de haine, păstorite tot de CCINA, nu mai sunt o atracție pentru constănțeni.

Producătorii au fost înlocuiți cu vânzători de mărfuri chinezești și prețurile practicate de comercianți nu sunt deloc prietenoase.

Camera de Comerț nu face o minimă selecție a participanților, astfel încât târgul s-a transformat într-un fel de obor.

Pentriu organizator contează cantitatea, nu calitatea.

Dacă ies bani, restul nu are importanță.

Cu toate acestea, Dănuț Jugănaru spune că ”CCINA Constanţa susţine comunitatea de afaceri în toate demersurile întreprinse, oferind informaţii utile şi sprijin în dezvoltarea de noi parteneriate de afaceri şi mijloace eficiente de promovare a produselor şi serviciilor firmelor constănţene.”

Nu-l mai crede nimeni.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult