AcasăActualitateStațiunea Mamaia, ciuca bătăilor. Primăria și patronatele asistă liniștite la dezastru

Stațiunea Mamaia, ciuca bătăilor. Primăria și patronatele asistă liniștite la dezastru

De câteva zile, stațiunea Mamaia, perla litoralului românesc, este ”mitraliată” de știri negative. Televiziuni și ziare titrează la unison despre cât de goală este stațiunea în plin sezon estival, despre prețurile astronomice la cazare și mâncare, despre japca parcărilor pusă la cale chiar de către Primăria Constanța.

Într-adevăr, Mamaia e aproape goală la mijlocul lunii iulie, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme. E adevărat, prețurile sunt nesimțite, iar serviciile sunt mizerabile. E just că orice om cu puțină judecată preferă să plece în vacanță la bulgari, la greci sau la turci, pentru că raportul calitate/preț nu se poate compara cu ce oferă litoralul nostru.

Revenind la avalanșa de știri negative care îngroapă definitiv Mamaia, am o mare nelămurire: de ce nu reacționează în niciun fel autoritățile locale și cele trei mari asociații, care visează să pună labele pe taxa de promovare?

Atât Primăria Constanța, cât și patronatele tac și încasează picioare în gură în cel mai rușinos mod.

Nu am văzut să se convoace vreo ședință de lucru de urgență prin care să se găsească soluții rapide, nu am primit vreun comunicat de presă care să încerce cumva să salveze imaginea stațiunii, nu avem niciun fel de reacție.

Primarul doarme. Bine, el a și zis că nu e primarul turiștilor. De fapt, el nu e primarul nimănui.

Organizația Patronală Mamaia Constanța (OPMCTA) a trimis un comunicat de presă, făcut pe genunchi și în bătaie de joc, prin care se plânge că Neversea nu a adus bani hotelierilor. Nu specifică nicăieri cifre exacte, despre care hotelieri este vorba, cum s-a făcut studiul, absolut nimic.

Asociația RESTO e în pom. Președintele Roberto Tortora a rămas fără restaurant și, teoretic, nici nu mai poate fi președinte. Nu se trimit comunicate de presă, se trimite Corina Martin pe la televiziuni, ca să bată câmpii.

Patronatul Marea Mamaia Constanța nu are nicio treabă cu realitatea. Mai postează din când în când pe Facebook despre diverse dezbateri fără niciun rezultat palpabil pentru turismul de pe litoral. Oamenii sunt în lumea lor.

Una peste alta, cele trei organizații plus primăria nu sunt în stare să combată. Tac și înghit. Toți au afaceri în turism și fiecare își vede de treaba lui. Nu interesează pe nimeni soarte stațiunii Mamaia și a orașului Constanța. Îi interesează afacerea lor personală și cam atât. Mai la negru, mai la alb, treaba merge rezonabil.

Bucovală și Nedea, de la OPMCTA, au hoteluri în Eforie și Jupiter. De ce s-ar stresa pentru Mamaia?

În schimb sunt foarte activi cu toții când vine vorba de OMD și bani de promovare de la stat. Fac ședințe peste ședințe, își împart voturile și cașcavalul la sânge.

În Delta Dunării există Asociația Delta Dunării. Săptămânal trimite comunicate de presă, filmulețe, fotografii și tot ce este nevoie pentru promovare. Orice știre negativă care apare despre Deltă este imediat combătută public de către reprezentanții asociației. Se organizează press trip-uri, se promovează Delta la maxim.

Luați-vă un pix și o foaie și mergeți la Tulcea, distinși promotori, aveți multe de învățat! Asta dacă vă și intreresează.

Foto: Visit Mamaia