Sindicatul Liber al Navigatorilor, bilanț de sfârșit de an. Iată cu ce probleme s-au confruntat marinarii români

”Anul 2018, care este aproape de final, a fost un an altfel decât toți ceilalți. Un an plin de speranțe care a început și se termină în forță pentru Sindicatul Liber al Navigatorilor”, spune Adrian Mihălcioiu.

Potrivit bilanțului de activitate, luna ianuarie debuta cu repatrierea ultimilor membri ai echipajului navei Geo Star, abandonată în portul Agigea în martie 2017 și vândută pentru recuperarea salariilor.

A urmat închiderea cu succes a cazului Tănase (accident la bord soldat cu pierderea vederii la un ochi) prin plata compensației pentru accident în conformitate cu contractul ITF – după 5 luni de la preluarea lui, negocierea contractelor colective de muncă cu Asociația Armatorilor din Norvegia (Oslo, 22-24 ianuarie 2018), negocieri încheiate cu un plus de 2,5% la salariile navigatorilor români.

Tot în ianuarie 2018 s-a inițiat dialogul cu ANR privind amendamentele propuse de SLN la implementarea Convenției MLC 2006 și analizarea propunerilor ANR cu privire la procedurile standard pentru implementarea MLC 2006 în legislația maritimă.

Discuțiile cu Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății privind Agreementul Social România-Norvegia a fost și el demarat, în paralel cu preluarea a 5 cazuri grave ale unor navigatori prin acțiune comună cu Inspectoratul ITF România.

Tot în ianuarie 2018 s-a inițiat de către SLN prima analiză a viitorului proiect European Skillsea (Blue Print Maritime – SkillSea) – un plan ambițios de re-grupare și re-gândire a strategiei învățământului de marină (nivel academic sau vocațional).

La acest proiect participă 27 de instituții de învățământ și cercetare, organizații de prestigiu European din domeniu maritim precum și ETF, organizațiile reprezentative ale navigatorilor din Polonia (Solidarnosc), Romania (SLN) și Marea Britanie (Nautilus International), membre în Comisia SSDC Maritime Transport Sector și Asociatia Armatorilor Europeni.

Tot în ianuarie 2018 s-au inițiat primele negocieri bilaterale între SLN și Ver.Di (organizația reprezentativă a lucrătorilor transportatori din Germania) în vederea implementării unor contracte colective de muncă negociate de SLN pentru un număr de nave ale unor propietari din Germania și astfel crearea unor locuri de muncă la un nivel standard internațional pentru navigatorii români care lucrau pe aceste nave.

Un start, așadar, puternic și bogat în activități care s-a menținut pe parcursul întregului an, spun reprezentanții SLN.

Pe scurt 2018

–Repatrierea echipajului Geo Star și plata 100% a salariilor navigatorilor în sumă de 180.000 usd

-Participarea la elaborearea Proiectului European Blue Print MaritimeSkillSea 2019-2022

-Negocierea anuală a Contractelor Colective de Munca tip ITF cu partenerii de negociere și creșterea cu 1-2,5% a salariilor contractuale a navigatorilor

-Inițierea discuțiilor în vederea semnării Acordului Social între România și Norvegia

-Semnarea MOU cu organizația reprezentativă din Germania Ver.Di care a dus la peste 30 de noi locuri de muncă

-inițierea unor amendamente și introducerea unor articole din Contractul Colectiv de Muncă în Normele de Implementare a MLC 2006

-participarea, prin luări de cuvânt și inițiative, în cadrul ședințelor Secțiunii Transport Maritim – UE de la Brussels (măsuri pentru prevenirea atacurilor piraterești, asistență medicală la bord, dumpingul social, etc)

-elaborarea a 4 ediții a revistei Cap Compas care sunt distribuite gratuit membrilor de sindicat și la bordul navelor unde aceștia lucrează

-participarea la interviuri și emisiuni pe teme importante pentru navigatori, (naționale și internaționale)

-întâlniri cu Ministrul Secretar de Stat Ministerul Transporturilor pe teme de legislație maritimă

-întalniri cu Secretarul General din cadrul Ministerului Sănătății pe tema Acordului Social România-Norvegia

-participarea la peste 80 de ședințe extraordinare în cadrul Comitetului Executiv SLN

-participarea activă la conferința națională pe tema elaborării Codului Maritim Român – Universitatea Ovidius

-participarea la elaboraea studiului sociologic privind activitatea pe mare

-întâlniri cu diverși armatori pentru demararea proiectului Cadetu Român – elaborarea contractului cadru privind condițiile de preluare a cadeților

-întâlniri cu diverși armatori pentru participarea la Conferința Internațională a Ofițerilor Barklav

– discuții la Ministerul Justiției privind Normele de implementare a MLC 2006 în legislația națională

-reluarea discuțiilor și redactarea propunerii legislative de modificare a HG 245/2003 si OG 42/1997 privind prelungirea Carnetului de Marinar la 5 ani

-propunerea legislativă de modificare a OM 1252/2014 pentru derogare de la stagiul de ambarcare de 5 ani și modificarea certificatului de competență pentru Aj. Of. Mecanic și introducerea lui în regula de competențe A-III/5

-implementarea programului privind protecția datelor personale

-participarea în calitate de Co-organizator la ședința C.Ex. ETF la Palatul Parlamentului – București 23-24/5/2018

-participare la SCOCEEN – Split 5-7 iunie 2018 cu un material privind situația navigatorilor din România

-participare alături de FNSP la dialogul cu sindicatele DP Word România în cadrul comisiei speciale înființate de ITF – Departamentul maritim si portuar

-organizarea Zilei Internaționale a Navigatorului în România – 25 iunie 2018

-participarea în calitate de co-organizator a Zilei Marinei Române 15 August 2018

-participarea la Congresul ITF – Singapore 14-20 Oct 2018 –

-transparența decizională MT – crearea strategiei maritime – amendamente introduce de SLN( nu era inclus personalul navigant)

-contactarea ANAF (care începuse o acțiune de verificare a veniturilor navigatorilor) și lămurirea anumitor aspect legale cu această instituție în ceea ce privește activitatea navigatorilor și explicarea aspectului care generase această acțiune.

-conlucrarea cu MAE pentru rezolvarea problemelor a peste 30 de navigatori aflați în pericol, în diferite porturi ale lumii, în decursul anului 2018

-participarea la adunarea ISWAN – International Seafarers Welfare Assistance Network – Helsinky 23-24 noiembrie 2018 și prezentarea modelului de servicii din România.

-propunerea SLN în ceea ce privește Legea Off Shore în sensul de a avea angajați și lucrători români pe platformele de extracție din Marea Neagră

-activitatea contabilă SLN/ITF a fost auditată de expertul audit extern ITF în perioada 3-5 decembrie 2018 și a fost găsită ca foarte bună, în finalul raportului de audit fiind specificat “fără probleme” .

-organizarea Pomului de Crăciun și Serbarea 2018 – un numar record de copii ai navigatorilor membri de sindicat – 894 – s-au bucurat de darurile oferite de moșul de la SLN, din fonduri proprii, bazate pe cotizațiile membrilor și fondurile primite de ITF

-serviciile de bunăstare a navigatorilor din porturile maritime coordonate de Sindicatul Liber al Navigatorilor și ITF Seafarers Trust au fost apreciate la modul superlativ de mai multe organizații internaționale (ICMA, LIFE, Mission to Seafarers) în cadrul reuniunii ISWAN de la Helsinki, modelul din România este dorit a fi implementat în mai multe țări din Europa dar și de pe alte continente.

-SLN a preluat 367 de cazuri ale navigatorilor pe parcursul anului 2018 și a acordat asistență lor sau  familiilor pentru rezolvarea problemelor

– s-au recuperat aproximativ 490.000 usd.

Cele mai dese probleme intalnite au fost neplata salariilor, accidente, decese, disparitii, rapiri in zona Golfului Guineea

-peste 600 de navigatori au apelat la informarea gratuită oferită de SLN pe parcursul anului 2018, cu peste 200 mai mulți decat în anul 2017, ceea ce arată că aceast proiect de informare de-a lungul anilor este considerat util de tot mai mulți navigatori.

Activitatea Inspectoratului ITF a fost una bună. S-au inspectat peste 100 de nave iar bilanțul a fost unul pozitiv. S-a recuperat pentru navigatorii străini, care au ajuns cu probleme în porturile maritime românești, suma de 837.408 usd (490492 usd salarii și 346.916 usd compensații decese). Cele mai multe probleme: neplată salarii, salarii sub minimul ILO (1050 usd/lună-timonier), lipsa contractelor ITF în cazul navelor sub pavilion de complezență sau a contractelor colective de muncă în cazul navelor sub pavilioane naționale.

Conlucrarea cu departamentul PSC din cadrul ANR a fost una bună și corectă. Nerespectarea MLC 2006 a stat la baza mai multor plângeri către PSC România luându-se măsuri de reținere a navelor respective de către inspectorii PSC.

Aceste acțiuni de reținere a navelor s-au finalizat cu remedierea problemelor găsite la nave de către armatori în proporție de 100%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult