AcasăActualitateŞedinţă la C.J. Constanţa. Lucian Lungoci, noul administrator al Regiei Autonome de...

Şedinţă la C.J. Constanţa. Lucian Lungoci, noul administrator al Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța

Astăzi, 17 august 2016, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța cu o ordine de zi de 64 proiecte de hotărâri.

Lista inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte, totalul hotărârilor dezbătute astăzi fiind de 66 de puncte.

Din acesteaau trecut un număr de 64, respinse fiind proiectele de hotărâre care vizau demararea procedurilor de preluare în administrare a “Palatului Copiilor” și trecerea în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgența “Sf. Apostol Andrei” a unui imobil cu destinație medical.

În cadrul ședinței CJC de astăzi Daniel Dumitru Learciu a fost votat președintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism. Reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa şi al Judeţului Constanţa în Comitetul Creditorilor privind debitoarea Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a fost nominalizat Claudiu Iorga Palaz.

De asemena, Nicoleta Bercaru a fost numită ca reprezentant al CJC în cadrul Asociaţiei “Revista Tomis”.  

Cosmin Ciobanu a fost desemnat reprezentantul CJC în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. RAJA S.A. Constanţa.

Emil Sorin Banias a fost desemnat reprezentantul CJC în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Dobrogea”, în timp ce Daniel Turcu va reprezenta CJC în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Constanţa”.

Reprezentantul Judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Sud-Est” pentru Situaţii de Urgenţă a fost desemnată Carmen Stoica, în timp ce în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Apă-Canal” Constanţa a fost desemnată Adriana Veronica Gheorghe.

Consilierii CJC au decis ca în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “ITI Delta Dunării” Constanţa reprezentant să fie Mirela Matichescu.

Florin Goidea a fost desemnat reprezentantul Judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Grup de Acţiune Locală Constanţa Centru; Marcel Șavlovschi a fost desemnat reprezentantul Judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Grup de Acţiune Locală Constanţa Sud iar Bogdan-Alexandru Bola în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Grup de Acţiune Local Dobrogea Nord.

Cei doi consilieri județeni nominalizați în cadrul Tehnico-Economice sunt Vasile Moldovanu și Aurel-Robert Boroianu.

În ceea ce privește reprezentanții CJC în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa aceștia sunt Eduard Tofan și Daniela Dina.  

Mihaela Roibu și Daniel Turcu sunt reprezentanții CJC în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.

Menționăm că Virgil Stan nu s-a prezentat în fața plenului Consiliului Județean în vederea prezentării raportului de activitate ca administrator special al Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța.

Ca urmare a solicitării administratorului judiciar și a Asociației Generale a Creditorilor de la RAJDP Constanța, tot în cadrul ședinței de astăzi, Virgil Stan a fost înlocuit din funcția de administrator special al Regiei.

În locul acestuia a fost votat domnul Lucian Lungoci, cu un număr de 21 voturi pentru.

De asemenea, consilierii CJC au votat și proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la promovarea de către Consiliul Județean Constanța a unei acțiuni civile pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin săvârșirea unor infracțiuni împotriva persoanelor a căror vinovăție se va constata definitivă în dosarul penal 6854/2014 aflat pe rolul Curții de Apel București.