Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ Constanța, parteneră în proiectul Global Money Week derulat de BNR

Săptămâna Mondială a Banilor (Global Money Week) a fost sărbătorită la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ Constanța alături de reprezentanții Sucursalei Constanța a Băncii Naționale a României.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 22 – 28 martie în 175 de țări de pe toate continentele, iar Banca Națională a României s-a alăturat acestui proiect prin activități online de educație financiară.

Joi, 25 martie, a fost rândul elevilor Școlii Gimnaziale nr. 43 „Ferdinand“ din Constanța să discute despre subiecte financiare și economice cu cele două reprezentante ale Biroului de educație financiară, muzeu și comunicare din cadrul BNR Constanța: Nicoleta Istrate Scrădeanu și Monica Comșa.

La întâlnire au participat elevii claselor III, IV, V, VI, VII, VIII. Copiii au fost foarte activi, au pus multe întrebări și s-au arătat interesați să afle cât mai multe detalii despre istoria banilor, economisirea și cheltuirea acestora.

Tema ediției din acest an a Global Money Week, intitulată „Ai grijă de tine, ai grijă de banii tăi“, a adus în atenția elevilor detalii despre subiecte precum: ”Ce sunt banii?”, ”Cine îi pune în circulație?”, ”Scurt istoric al monedei naționale”, ”Economisirea”, ”Instrumente de plată moderne”, ”Sfaturi pentru utilizarea cardului”, ”Bugetul și gestionarea acestuia” etc.

Proiectul „Global Money Week – Săptămâna Mondială a Banilor“ este derulat de Banca Națională a României în parteneriat cu Child and Youth Finance International și Ministerul Educației Naționale.

Pe parcursul acestei săptămâni, la sediul central, în rețeaua teritorială a BNR și în cadrul unităților de învățământ preuniversitar, au fost organizate activităţi educaţionale online. Proiectul „Global Money Week – Săptămâna Mondială a Banilor“ este parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care participă țări de pe toate continentele. Acest demers are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor precum și cel al incluziunii financiare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult