AcasăActualitateŞase licee constănţene, păzite de jandarmi în perioada examenului de bacalaureat

Şase licee constănţene, păzite de jandarmi în perioada examenului de bacalaureat

Începând cu data de 04 iulie,  jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică, pe timpul desfăşurării examenului de bacalaureat, la 6 centre de examinare din judeţul Constanţa.

Msiunea jandarmilor este aceea de a preveni faptele ce ar putea tulbura ordinea, liniştea publică şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a examenului de bacalaureat.

Astfel, oamenii legii vor păstra permanent legătura cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, în vederea soluţionării imediate a oricăror incidente care ar putea pune în pericol siguranţa elevilor sau a cadrelor didactice.

În intervalul 04 – 08 iulie a.c., jandarmii constănţeni vor fi prezenţi în timpul susţinerii probelor scrise din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat  la următoarele centre de examinare:

– Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia;

– Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”  Năvodari;

– Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă;

– Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia;

– Colegiul Economic Mangalia;

– Sediul I.S.J. Constanţa.

Totodată, jandarmii vor asigura şi securitatea lucrărilor scrise pe timpul      transportului acestora de la centrele de examen la centrele de evaluare.

Pentru buna desfăşurare a acestor activităţi, jandarmii recomandă cetăţenilor să respecte prevederile legale în vigoare, reamintind că nu vor fi tolerate fapte care aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului.