Sănătatea constănțenilor pusă în pericol de firmele angajate de Primărie să reabiliteze bulevardele

Pe vremea când conduceau Asociația ”Constanța Altfel”, Vergil Chițac și Felicia Ovanesian aveau soluții pentru toate problemele orașului. Știau exact ce și cum trebuie făcut, schimbau sistemul și funcționarii incompetenți.

Constănțenii i-au votat crezând sincer că oamenii vorbesc serios.

De doi ani cei doi administrează orașul. Dezastruos. Nimic din ce au spus pe vremea când își făceau campanie nu s-a pus în aplicare. Promisiunile de atunci s-au dovedit niște minciuni sfruntate.

Toate lucrările de reabilitare pe care le fac, după proiectele fostei administrații, nu se mai termină, iar firmele care le realizează dau dovadă de dispreț maxim față de cetățeni. Bani să iasă!

Vineri, 16 septembrie 2022, Garda de Mediu a controlat două societăți de construcții care realizează lucrări pentru Primăria Municipiului Constanța, pe bd. Ferdinand și pe șos. Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța.

Pe porțiunile de străzi verificate, spațiile de lucru nu erau umectate și maturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidențiale. Firmele de construcții nu au luat măsuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă, pe timpul derulării lucrărilor.”

Altfel spus, Primăria Constanța nu s-a interesat nicio secundă dacă firmele care lucrează pe străzile orașului o fac protejând sănătatea cetățenilor și dacă s-au luat toate măsurile impuse de lege în acest sens.

”Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului și vătămări ale trunchiurilor copacilor.

Asta înseamnă că deși în timpul campaniei electorale militau frenetic pentru spații verzi, protejarea naturii, etc, reprezentanții Constanței Altfel nu mai dau doi bani pe faptul că muncitorii angajați de ei secționează rădăcinile copacilor.


”Cei doi constructori au fost sancționați cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și de Legea 24/2007 privind administrarea spațiilor verzi. S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei.”


De remarcat că în urmă cu trei săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu au sancționat o altă firmă de construcții pentru degajările de praf în atmosferă în zona City Park Mall, bd. Al. Lăpușneanu, atrăgând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult