AcasăActualitateRAJDP, o nouă licitaţie tot cu dedicaţie

RAJDP, o nouă licitaţie tot cu dedicaţie

Când vine vorba de imagine, CJ Constanţa nu se uită la bani. Nicuşor Constantinescu dă oricât ca alegătorii să fie informaţii despre performaţele sale nemipomenite în administrarea judeţului Constanţa.

Dacă în urmă cu doar câteva luni Cosiliul Judeţean a încheiat un contract de publicitate cu SC Soti Cable Neptun SRL în valoare de 1.848.640.00  de euro, fără TVA, zilele acestea se organizează o nouă licitaţie pentru un contract de “Servicii de publicitate TV”.

Achiziţia este făcută de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri și Poduri din Constanța, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţen.

Valoarea totală a contractului este de peste 150.000 de euro iar câştigătoarea are ca unică obligaţie să difuzeze spoturi publicitare ale RAJDP.

Dealtfel regia a băgat, de-a lungul timpului, bani buni în astfel de contracte iar de fiecare dată a existat un singur ofertant şi un singur câştigător, SC Soti Cable Neptun SRL.

În anul 2010, pentru “Servicii de informare, promovare şi publicitate pe canalele TV”, RAJDP Constanţa a oferit 230.758,20 de lei fără TVA acestei societăţi.

Nici în 2011 cei de la Soti Cable nu au fost dezabonaţi de la banul public, fiindu-le atribuită suma de 528.804,24 de lei fără TVA.

Strânsa colaborare dintre Nicuşor Consantinescu şi SC Soti Cable Neptun SRL este de fapt o modalitate convenabilă prin care preşeditele CJ Constanţa bagă bani în buzunarele acţionarilor acestei firme, prieteni vechi de-ai săi, cum ar fi Sorin Strutinsky, dar şi parteneri de afaceri de mare încredere.

Aşa se explică osanalele pe care le ridică TV Neptunul tandemului Mazăre-Constantinescu: nu sunt pe gratis ci sunt frumos remunerate din bani noştri, bani cu care administraţia locală ar fi putut de exemplu, să reabiliteze nişte drumuri de prin judeţ.