Radu Babuș: „Nu sunt deloc surprins de modul abject în care președintele Iohannis înțelege încă să facă politică”

Deputatul PSD de Constanța, Radu Babuș a reacționat după declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis, astăzi.

„Nu sunt deloc surprins de modul abject în care președintele Iohannis înțelege încă să facă politică. Locul naționalismului găunos, promovat de partide politice naționalist-extremiste care nu au mai intrat în Parlament și personaje defuncte cu titlul de „tribuni” a fost cu succes ocupat de actualul presedinte, „al tuturor românilor” (?).
În realitate, Klaus Iohannis, personaj provenind chiar din Ținutul Secuiesc, ar trebui să cunoască foarte bine realitățile politice zonale și globale. Astfel, ar trebui să știe că Partidul Social Democrat n-a sprijinit niciodată (și nici acum) autonomiile administrative și teritoriale, de nicăieri. În 2005, tocmai o inițiativă similară a PNL – partidul din care ÎNCĂ face parte de facto Klaus Iohannis – a fost respinsă de PSD. Propunerea va fi în continuare respinsă în Senat, astfel că opiniile găunoase ale președintelui țării sunt doar o încercare penibilă de deturnare a atenției de la modul lamentabil în care „guvernul său”, guvernul Orban gestionează criza coronavirusului, în special în plan social și economic.
Ieșirea de azi a lui Klaus Iohannis dovedește încă o dată că în cazul său, și după terminarea campaniei electorale prezidențiale, se poate mereu mai jos, și mai jos. Nu exportul precum iobagii a muncitorilor agricoli români în Germania sa dragă îl deranjează, nu lipsa soluțiilor pentru veniturile și creditele românilor, nu dispariția sutelor de mii de locuri de muncă din România îl preocupă pe președinte, ci un incident legislativ reparabil, provocat de paralizarea activității Parlamentului tocmai din cauza unui deputat inconștient al partidului său de suflet, PNL.
Poate atenția sa ar trebui să se îndrepte și spre modul în care prietenii săi de cumetrie devalizează pădurile, sau felul în care angajatorii germani sau austrieci desconsideră forța de muncă ieftină, adusă pe șest din România, în plină pandemie mondială… Și multe altele, la care Klaus Iohannis a fost părtaș și este în continuare.”, a spus Radu Babuș. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult