PSD – ”Constanța pierde 65 de milioane de euro, bani europeni, din cauza PNL”. Ce spun liberalii

Organizația Municipală a Partidului Social Democrat Constanța condamnă votul prin care consilierii liberali au determinat pierderea sumei de 65 de milioane de euro, fonduri europene, de către orașul nostru.

Cu acești bani sistemul de termoficare ar fi fost complet modernizat, fapt care ar fi condus la diminuarea substanțială a costului gigacaloriei.

Proiectul supus astăzi la vot în ședința extraordinară a Consiliului Local viza aprobarea cumpărării rețelei de transport primar de la Electrocentrale Constanța, societate a Ministerului Energiei aflată în insolvență, cu suma de 2 milioane de lei, pentru a putea accesa proiecte cu fonduri structurale în valoare de 65 de milioane de euro.

Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic. Important este să generăm soluții pentru comunitate, nu doar discuții sterile. Astăzi liberalii, pentru că nu au votat acest proiect, ne pun în pericol căldura pentru sezonul rece, penalizează constănțenii pentru că au intrat în campanie electorală. Sunt extrem de dezamăgit de modul în care consilierii locali PNL înțeleg să facă politică, în batjocură față de constănțeni. Voi reveni cu acest  proiect pe ordinea de zi și voi invita la ședința Consiliului Local președinții de asociații de proprietari, să vedem dacă lor le convine să pierdem 65 de milioane de euro. Este incredibil ce au reușit să facă liberalii astăzi. Să ne facă să pierdem bani europeni și să fim amenințați că vom sta în frig la iarnă!” a declarat Decebal Făgădău, președintele Organizației Municipale a PSD Constanța.

PSD Constanța remarcă ipocrizia Partidului Național Liberal care, în discursul electoral, reclamă lipsa atragerii de fonduri europene, în realitate, ei fiind cei care blochează proiectele majore care vizează dezvoltarea durabilă a municipiului”, se arată într-un comunicat de presă.

De cealaltă parte, liberalii susțin că ”problema rețelei termice a Constanței este una gravă și este permanent pe agenda Organizației Județene PNL și de aceea nu putem vota un proiect care nu conține o expertiză tehnică din care să reiasă stadiul rețelei și nivelul de erodare. Ceea ce a mai “uitat” Decebal Făgădău să scrie în proiectul de hotărâre este scopul achiziționării rețelei termice și finanțarea din fonduri guvernamentale sau europene. În mod superficial, primarul a fluturat în fața consilierilor o fițuică ce nu avea absolut niciun fel de susținere. Îl somăm public pe Decebal Făgădău să refacă rapid acest proiect de hotărâre care să conțină o expertiză tehnică și să își asume reabilitarea rețelei termice pe care are de gând să o cumpere din fonduri europene.”

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult