Primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti, demis de prefect

Prefectul judeţuilui Constanţa, Eugen Bola, a emis astăzi un ordin de încetare a mandatului de primar al localităţii Poarta Albă a lui Vasile Delicoti. Motivul este un raport întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, raport prin care Vasile Delicoti este declarat incompatibil cu funcţia de primar.

Prefectul judeţuilui Constanţa, Eugen Bola, a emis astăzi un ordin de încetare a mandatului de primar al localităţii Poarta Albă a lui Vasile Delicoti. Motivul este un raport întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, raport prin care Vasile Delicoti este declarat incompatibil cu funcţia de primar.

DELICOTI Vasile s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31.12.2008 – 13.12.2011, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Poarta Albă (Județul Constanța), cât şi calitatea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

La data de 18.06.2008, DELICOTI Vasile a fost validat în funcția de Primar al Comunei Poarta Albă (Județul Constanța) pentru mandatul 2008 – 2012. În perioada 31.10.2008 – 13.12.2011, DELICOTI Vasile a deținut calitatea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa.

S.C. RAJA S.A. Constanța este operator regional în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate care are un acționariat format din Consiliul Județean Constanța și 33 de Consilii Localese arată în raportul întocmit de ANI în data de 3 iulie 2012.

Primarul din Poarta Albă susţine că decizia prefectului de a-l suspenda din funcţie este ilegală şi motivată politic.

„Stimate domnule Prefect

În momentul în care mi-am asumat responsabilitatea de a candida la funcţia de primar al comunei Poarta Albă, mi-am imaginat că Legea este aceeaşi pentru toţi. Am fost atât de naiv încât am îmbrăţişat ideea că Prefectul (apolitic) este garantul aplicării legii fără să ţină cont de culoarea politică a aleşilor locali. M-am înşelat! Instituţia Prefectului Constanţa nu numai că ignoră prevederile legale dar le şi încalcă!

Sunt convins că dumneavoatrsă, domnule prefect, aveaţi toat datele în momentul în care aţi semnat documentul prin care m-aţi demis din funcţie. Mă simt DATOR să ridic pânza care v-a acoperit ochii în momentul în care aţi semnat…

Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (pe care-l invocaţi) a rămas definitiv în iulie anul trecut. Conform Legii (pe care o invocaţi în documentele emise dar pe care n-o cunoaşteţi) în termen de 6 (şase) luni exista posibilitatea să fiu demis. După aproape un an (fapt ce contravine aceleiaşi LEGI) aţi semnat ordinul prin care mă eliberaţi din funcţia în care am fost ales de cetăţenii comunei.

Din respect pentru LEGE voi sesiza toate autorităţile COMPETENTE ale statului, inclusiv Corpul de Control al Prim ministrului României.

Cu stimă, Vasile Delicoti Primarul Comunei Poarta Albă”

Reamintim că în raportul A.N.I. din 3 iulie 2012 au mai fost declaraţi incompatibili alţi 5 primari din judeţul Constanţa, respectiv  MOLDOVAN Gheorghe, primarul comunei Albeşti, MUGUREL Viorel Mitrana, primarul comunei 23 August, MITROI Florin, primarul comunei Valu lui Traian, CRISTEA Traian, primar al comunei Costineşti şi ANGHEL Nicolae , primar al comunei Castelu. 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult