Primarii vor fi aleși în două tururi. Guvernul își angajează răspunderea

Executivul a decis, în ședința de guvern de joi, să își asume răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

”PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților.

Ca atare stimați colegi, evident în discuțiile pe care le-am avut, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului pe alegerea primarilor în două tururi.

Noi ne-am angajat că vom face ceea ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari își doresc alegerea într-un singur tur.

Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vreme să facem ce vor oamenii.

Sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului dar trebuie să ne asumăm acest risc pentru că Guvernul are obligația de a interveni.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult