Plutind pe Dunăre cu Nava Diana – De la Sulina la Odessa, o croazieră unică în România

La bordul navei de Croazieră Diana am pornit ușor, pe brațul Chilia, spre Ucraina.

Cu pașaportul în buzunar și cu certificatul de vaccinare/test PCR urma să ancorăm la Izmail.

Au urmat patru zile pline, în care am luat la pas trei orașe încărcate de istorie, cu o arhitectură minunată, cu tradiții și multe povești: Odessa, Izmail și Vâlcov. Însoțiți de Aliona, un ghid cât o enciclopedie, am descoperit o bucată din Ucraina.

Odessa, perla Mării Negre, este orașul în care nu te plictisești niciodată. Un oraș cosmopolit, cel mai mare port la Marea Neagră. Ducele de Richelieu a fost primar aici din 1803. Sub conducerea sa, Odessa a înflorit. Străduțele sunt istorie și artă. Este o bucurie și un privilegiu să te plimbi în orașul vechi. Statui, parcuri nesfârșite, bulevarde pietruite, hoteluri luxoase, cafenele, magazine, restaurante, terase, turiști, localnici, portul, faleza și marea.

Regina Ecaterina se află în centrul pieței care îi poartă numele, zonă care în anul 1900, la Târgul Internațional de la Paris, a fost desemnată drept cea mai frumoasă piață urbană, cel mai rafinat complex arhitectural din întreaga Europă.


Piața Ecaterina

 

Odessa este un tablou plin de culoare pe care trebuie să-l vedeți.

Nava Diana vă oferă această posibilitate. Este singura croazieră transfrontalieră cu care se poate ajunge în Ucraina.

De altfel, Diana pune la dispoziție mai multe pachete turistice, în funcție de dorințele fiecăruia. Este singura navă care face croaziere exclusiv în Delta Dunării, iar oferta este una variată.

Are o capacitate de 75 de locuri, cu salon restaurant pentru servirea mesei, salon de lobby bar și puntea superioară unde se poate face plajă, se poate bea o cafea sau orice altceva doriți, se pot face ședințe foto, etc.

Marius Crivțonencu, armatorul navei, ne-a povestit despre oferta turistică și despre pachetele pe care le pregătește pentru sărbătorile de iarnă.

”Proiectul nostru, unic în Deltă, cuprinde croazieră pe brațul Chilia cu staționare la Izmail, pe brațul Sulina, cu staționare la Sulina, pe brațul Sf. Gheorghe cu staționare la Sf. Gheorghe. În fiecare port avem programe foarte variate pentru turiștii noștri. Vizităm Delta și orașele însoțiți de ghizi. Avem mese tradiționale specifice la bordul navei sau în restaurantele din orașe. La Izmail și la Odessa organizăm servirea mesei în oraș, degustări de vinuri, tururi pietonale, program de shopping. La Sulina și Sf. Gheorghe avem invitați la bordul navei care ne oferă spectacole tradiționale. De la Sulina mergem în excursie la Pădurea Letea, se vizitează orașul, iar de la Sf. Gheorghe se pleacă la Rezervația Sacalin.

 

Pădurea Letea

De joi până luni se pleacă pe brațul Chilia, cu staționare patru nopți la Izmail, de unde mergem să vizităm cele trei orașe, Izmail, Vâlcov și Odessa. Din 30 septembrie vom modifica programul, în sensul că vom introduce în pachet două nopți de cazare la Odessa, la hotel. Începe stagiunea de toamnă la Opera din Odessa și sunt multe obiective atractive aici în lunile octombrie și noiembrie. Tot în această perioada, croazierele pe brațele Sulina și Sf. Gheorghe vor fi pentru companii, firme sau grupuri care organizează team buildings.

Trebuie să subliniez faptul că suntem singurii care operează în acest mod. Dincolo de faptul că facem croaziere exclusiv pe deltă, avem excursiile la sol, plimbările cu barca, degustările de produse tradiționale și vinuri, spectacolele de la bord, cele din porturi. Toate acestea sunt incluse în prețul inițial. Cheltuieli extra se pot face doar dacă turiștii doresc să consume și altceva între cele trei mese pe care le oferim noi, de la bar, sau dacă doresc să cumpere suveniruri, ori alte produse de genul acesta. Cu un tarif de aproximativ 90 de euro pe zi, în această perioadă, clientul nostru are totul inclus: excursii, trei mese pe zi, fie la bord, fie în oraș, precum și alte facilități.

Am lansat acest proiect și în Ucraina. Am primit susținere din partea lor și a fost primit cu multă deschidere de către instituțiile de aici. Și ei sunt bucuroși că pot să vină într-un mod plăcut în Delta Dunării, fără să mai piardă timp la punctele de frontieră, așa cum se întâmplă atunci când aleg să călătorească cu mașina. Și pentru ei am gândit un pachet extrem de interesant. În această perioadă, de la Tulcea vom merge pe Valea Prahovei, la Sinaia, la Castelul Peleș, la Bran, la Brașov. La fel, avem mese și spectacole tradiționale la care participă și sunt foarte încântați. Au un sejur de patru nopți, două pe navă, două pe uscat.

Așa cum deja știm, Delta Dunării este splendidă în orice anotimp. De aceea, noi dorim să le arătăm turiștilor noștri spectacolul pe care natura îl face iarna aici. Am pregătit pachete pentru Moș Nicolae, pentru Revelion și organizăm Crăciunul pe rit vechi, la începutul anului. Avem deja tour operatori interesați, atât din România cât și din Ucraina și pregătim aceste noi oferte pentru decembrie și ianuarie.

Croazierele Navei Diana se pot cumpăra din agențiile de turism din România, de pe Booking sau direct de la operator accesând:

https://croaziere-deltadunarii.ro/

sau

https://www.facebook.com/CroaziereDeltaDunarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult