AcasăActualitatePeste 300 de articole pirotehnice comercializate ilegal, descoperite de jandarmii constănțeni

Peste 300 de articole pirotehnice comercializate ilegal, descoperite de jandarmii constănțeni

În perioada 23.12 – 26.12.2023 jandarmii constănțeni au intensificat activitățile de verificare ale comercianților de materiale pirotehnice de divertisment, care sunt scoase la vânzare preponderent în această perioadă a anului și au identificat două persoane care comercializau articole pirotehnice fără respectarea prevederilor legale.

Astfel au fost identificate la cei doi comercianți peste 300 de articole pirotehnice care nu erau comercializate conform prevederilor legii 126/1995 (lege care prevede că ORICE OPERAŢIUNE cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune).

Jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliție, abilitate de lege în acest sens.

Se atrage atenția pe această cale tuturor cetățenilor să cumpere numai articole pirotehnice legale (ale căror caracteristici și clasă sunt stabilite de către NORMELE TEHNICE din 30 mai 2002 – referitoare la diverse operațiuni, printre care și ”deținerea …. și folosirea materiilor explozive”) și să utilizeze aceste articole conform prevederilor stipulate de lege și conform instrucțiunilor existente pe articolele pirotehnice respective (care, conform legii, trebuie să fie trecute în limba română pe toate articolele pirotehnice comercializate).

În conformitate cu art. 33 al legii 126/ 27.12.1995, se interzice ”…confecționarea, deținerea, comercializarea, importul, folosirea sau ORICE ALTĂ OPERAȚIUNE cu materii explozive de către persoanele fizice sau juridice neautorizate”