AcasăActualitatePercheziţii în Craiova, la persoane suspectate de terorism. În grupare sunt şi...

Percheziţii în Craiova, la persoane suspectate de terorism. În grupare sunt şi libanezi

Procurorii DIICOT fac, miercuri, şase percheziţii în municipiul Craiova, la membrii unei grupări, printre care sunt şi cetăţeni libanezi, suspectaţi de tentativă de acte de terorism, după ce ar fi cumpărat ilegal arme militare letale destinate unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria.

Membrii grupării infracţionale, formate din cetăţeni români şi libanezi, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova pentru tentativă de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi trafic de migranţi.

Procurorii au făcut miercuri şase percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către aceştia, pentru identificarea mijloacelor de probă, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

„În fapt, se reţine că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria”, au precizat procurorii DIICOT.

Membrii grupării mai sunt acuzaţi şi că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ilegale a acestora în Germania.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din IPJ Dolj – SPIR. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.