AcasăActualitatePercheziţii în Constanţa şi alte şapte judeţe. Este vizată o reţea de...

Percheziţii în Constanţa şi alte şapte judeţe. Este vizată o reţea de evazionişti

 La această oră, peste 200 de poliţişti desfăşoară 44 de percheziţii, pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Olt, Maramureş, Iaşi şi Vrancea, precum şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 5 iunie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu sprijinul tehnic  şi informativ al Direcţiei Informaţii şi Protecţie Internă, peste 200 de poliţişti efectuează 44 de percheziţii pe raza a 8 judeţe, respectiv Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Olt, Maramureş, Iaşi şi Vrancea, precum şi a municipiului Bucureşti.

În activităţi sunt angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi poliţişti ai Serviciilor Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, Acţiuni Speciale, Ordine Publică, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Criminalistic de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile se desfăşoară la sedii şi puncte de lucru ale mai multor agenţi economici şi la patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul producerii şi comercializării de produse accizabile.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii vor ridica, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile, înscrisuri şi orice alte bunuri ce au legătură cu cauza şi vor conduce la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru audieri, persoanele implicate în activitatea de evaziune fiscală. 

Faţă de persoanele suspecte se reţine că, în perioada 2013 – 2014, ar fi produs bunuri accizabile, ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă şi nu au înregistrat evidenţa contabilă a societăţilor, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Produsele astfel obţinute, cu ajutorul unei instalaţii clandestine, aflată într-un spaţiu al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa au fost comercializate fără documente justificative şi certificate de conformitate, atât în municipiul Constanţa cât şi în cele şapte judeţe menţionate mai sus.

Rezultatul percheziţiilor domiciliare şi măsurile dispuse de organele judiciare vor fi comunicate de urmare.